Inför bortamatchen mot Östers IF

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

I dag reser herrarna till Växjö för morgondagens bortamatch mot Östers IF i den tredje omgången av Superettan. Matchen börjar 19:00 på Visma Arena och nedan kan du läsa det senaste inför matchen samt vilka som ingår i truppen.

Truppen:

1. Malte Påhlsson
2. Tobias Bjørnstad
3. Oskar Käck
4. Erik McCue
5. Jesper Modig
6. Sebastian Crona
7. Elias Barsoum
8. Mohammed Saeid
9. Peter Gwargis
10. Victor Backman
12. Theodor Hansemon
13. Daniel Strindholm
15. Niclas Bergmark
17. Kalle Holmberg
19. Malïk Mokédé
22. Lucas Shlimon
24. Wessam Dukhan
27. Valgeir Valgeirsson
28. Adam Bark

De spelare som ej är tillgängliga till matchen är Linus Alperud och Samuel Kroon som fortsatt är skadade. Däremot är Erik McCue tillbaka från sin avstängning efter sitt röda kort mot Skövde AIK i premiären. Dessutom är Mohammed Saeid och Jesper Modig med i truppen efter sina skadeproblem den senaste tiden. Det gör att Bilal Fousseni, Hamse Shagaxle och Charlie Swartling står utanför truppen som reser till Växjö.

Huvudtränare Christian Järdlers tankar:
- Vi har haft en längre träningsperiod sedan matchen senast. Något som varit bra och där skadeläget har ljusnat lite. Vi åker till Växjö med en 19-mannatrupp och det beror på att Jesper Modig kommer testas under matchdagen men både han och Mo Saeid har kommit in i träning under veckan. Dessutom får vi tillbaka Erik McCue från sin avstängning så truppen är i ett bättre läge nu.

- Angående själva matchen är det vår första gräsmatch för i år och vi har heller inte varit ute på gräs inför matchen, vilket såklart kommer bli en faktor men samtidigt är spelarna vana med att hantera byten av underlag. Det kommer också innebära att det kommer vara lite fler felstuds, mer dueller och mer kamp om andrabollar. Det blir en viktig del av matchen att vi ställer upp i duellspelet och tar kampen där ute. Vi möter ett fysiskt och välvuxet lag så vi behöver steppa upp och vara med i den kampen.

- Öster har bytt tränare men spelar ändå på liknande sätt som i fjol. De har mycket etablerade spelare med starka cv:en överlag, där kanske den enda som är lite yngre är högerbacken Herdonsson. De ses som favoriter i serien, vill själva vara det och vill såklart vinna den här matchen så det är en tuff bortamatch. Samtidigt rolig och på en fin arena där vi har allt att vinna. Där jag känner att tempot kommer höjas vilket bara är positivt för oss. Vi kommer få hjälp att driva tempot och inte enbart behöva göra det själva, något som passar oss bättre.

Om Östers IF

Växjö-laget som förra året slutade på fjärde plats, endast en poäng bakom Utsiktens BK och kvalplats till Allsvenskan, ligger efter två omgångar på en sjätte plats. Detta efter 1-1 mot Degerfors i premiäromgången på Visma Arena samt en seger med 1-2 mot Varberg i förra omgången. Laget går därmed in i matchen mot ÖSK obesegrade efter två matcher mot förra årets Allsvenska lag.

Inför säsongen gjorde Östers ett skifte på tränarfronten när Srdjan "Tufa" Tufegdzic lämnade och ersattes av Martin Foyston som innan dess hade uppdraget som assisterande tränare till Per-Mathias Høgmo i BK Häcken. Dessutom har förra årets skyttekung i Superettan Jesper Westermark lämnat för Polen och Wisla Plock. In i laget har anfallaren Alibek Aliev kommit som öppnade sitt målkonto när han gjorde båda målen mot Varberg sist. På mittfältet hittar vi numer också förra årets lagkapten i ÖSK David Seger.

Senaste möten

  • Östers IF - Örebro SK 3-0, Superettan oktober 2023.
  • Örebro SK – Östers IF 1-1, Superettan juli 2023.
  • Östers IF - Örebro SK 1-1, Superettan augusti 2022.
  • Örebro SK – Östers IF 2-1, Superettan maj 2022.

Relaterat

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908