Uddamålsförlust mot Sandviken

Foto: Bildbyrån / Tobias Sterner

På Jernvallens konstgräs spelade ÖSK idag borta mot Sandviken. Hemmalaget tog ledningen sent i den första halvleken när Kabuye slog in returen på sin egen straff som Påhlsson räddat. Holmberg kvitterade sedan för ÖSK innan Kabuye gjorde sitt andra för dagen när han satte dit 2-1 som också blev slutresultatet.

Christian Järdler, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det är en första halvlek som vi inte riktigt är där för att spela. Vi är tvåa på bollen, på andrabollarna och i dueller. Vi är inte aktiva utan står och tittar på varandra när vi äger bollen. Så vi är passiva i båda anfalls- och försvarsspelet. Sedan får vi en slags time-out i mitten av första halvlek och kan prata ihop oss. Då blir det lite bättre en stund men vi lever farligt i första och spelet är inte bra. Dock får vi några höga bollvinster och om vi bara är lite rappare där så får vi några jättebra lägen att göra mål men vi är tyvärr inte bra nog i den fasen. Sedan gör de 1-0 och det är väl lite talande för matchen att vi inte heller är där på den returen när Malte gör en fin räddning på straffen.

– Sedan har vi ett rejält snack i paus och kommer ut på ett mycket bättre sätt. Andra halvlek tycker jag är betydligt bättre för då är vi helt plötsligt där och det är en svart tröja som är först. Vi blir fortfarande omständliga men i alla fall bättre än i första. Vi gör också 1-1 i en period där jag tycker att vi är gansa bra och då är känslan att vi kan lyfta. Sedan får vi ett olyckligt bolltapp och har marginalerna emot oss. Mot Skövde är det en boll som styrs via en av våra spelare i mål och idag är Valgeir först på bollen men skjuter den på en motståndare så den går in. Vi vet om att det är i straffområdena målen blir till och vi är för lite i offensivt straffområde och har en del oflyt i vårt eget. Så det är tungt att målet kommer där och sedan har vi en forceringsfas som vi inte får till och tar en del felbeslut när vi behåller bollen för länge på kanten i stället för att lyfta in den i boxen.

– Vi är otroligt besvikna över prestationen idag och det känns tungt att inte kunna ge något tillbaka till alla tillresta supportrar som gör allt de kan för att bidra med positiv energi. Vi har fått en tuff start på säsongen och det var inte alls det här vi ville. Men nu är det som det är och det är bara att samla ihop oss och jobba hårt utifrån det. Vi tar med oss att vi gör ett mål och att Wessam och Oskar fick debutera i Superettan.

Nästa match för ÖSK spelas tisdag 16 april kl. 19.00 borta mot Östers IF.

Statistik
Resultat: 2-1 (1-0)
Mål: 1-0 Kabuye (44'), 1-1 Holmberg (65'), 2-1 Kabuye (76')
Varningar: Shlimon, Crona, Söderberg, Kabuye
Hörnor: 2-2
Byten ÖSK: Shlimon ut - Dukhan in (69') Bark ut - Mokédé in (80'), Bjørnstad ut - Käck in (84'), Valgeirsson ut - Shagaxle in (84'), Backman ut - Hansemon in (84').
Byten Sandviken: Mahammed ut - Malachowski Thorell in (63'), Kouyate ut - Sadat Abubakar in (63'), Karlsson ut - Springfeldt in (73'), Mutic ut - Vabö in (83').
Domare: Magnus Lindgren, Fredrik Hammarström (AD), Alexander Milovanovic (AD), Oscar Forsberg (4:e)
Publik: 1873

Startelva ÖSK
1. Malte Påhlsson
27. Valgeir Valgeirsson - 15. Niclas Bergmark - 6. Sebastian Crona - 2. Tobias Bjørnstad
28. Adam Bark - 22. Lucas Shlimon - 7. Elias Barsoum - 10. Victor Backman
9. Peter Gwargis - 17. Kalle Holmberg (K)

På bänken: Strindholm, Käck, Hansemon, Shagaxle, Mokédé, Swartling, Dukhan.

Startelva Sandviken
1. Felix Jakobsson
17. Mamadou Kouyate - 23. Emil Engqvist (K) - 45. Kasper Harletun - 21. Adam Kiani
8. Daniel Söderberg
29. Calvin Kabuye - 42. Mohammed Mahammed - 15. John Junior Igbarumah - 4. Jonathan Karlsson

På bänken: Wennergrund, Vabö, Vikgren, Malachowski Thorell, Springfeldt, Byiringiro, Abubakari.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908