Äntligen premiär!

Informationsbrev från Ordförande Lars Larsen och VD Jonas Lindegren.

Nu är det riktigt nära! Längtan är stor och det spritter i benen på många. Några påskmiddagar, ägg och möjligen påskkärringar innan fotbollssäsongen 2024 äntligen har seriepremiär! Först ut är herrlaget som redan annandagpåsk, måndag 1:a april kl 13.00, tar emot Skövde AIK hemma på Behrn Arena! För damernas del dröjer det till 12:e april innan premiären i Elitettan går av stapeln, hemma på Behrn Arena mot Lidköpings FK. För första gången någonsin har vi elitlag på både dam- och herrsidan!

Försäsongerna för våra båda seniorlag har varit lång och lovande. Båda lagen har fina resultat med sig i ryggen in i säsongen. Men som vi alla vet så betyder inte försäsongen jättemycket när seriespelet väl drar i gång.

Den här tiden på året är en underbart hektisk tid för alla inom, och runtomkring, fotbollsklubbar. Alla har förväntningar, förhoppningar och en känsla av att allt är möjligt. Självklart är det samma känsla i vår klubb! På herrsidan har många förändringar skett under vintern. Många spelare har lämnat och nästan lika många har kommit in nya. En ny grupp med många yngre spelare, kryddat med ett antal äldre mer rutinerade spelare, kommer att utgöra en ny stomme i laget som ska ta sig an den nya säsongen 2024. På damsidan är läget något annorlunda. Till stora delar har den trupp som ifjol vann Division 1 Mellersta behållits, några nyförvärv har tillkommit och ledarstaben är intakt. På damsidan fortsätter vi alltså bygga på en lyckat 2023, och resultaten under årets försäsong har varit minst sagt lovande.

Vid sidan av fotbollsplanen har vi lanserat vår nya strategiplan ”Med hjärtats varje slag”, som är en tioårsplan, som visar våra vägval, mål och fokusområden. En oerhört viktig plattform för hela klubben och fotbollens framtid i Örebro. I en välfylld lokals hölls den 11 mars årsmötet 2024. Nästan 130 röstberättigade medlemmar gav 2023 års styrelsemedlemmar fortsatt förtroende och vi går in i 2024 med en intakt styrelse.

På kontoret pågår de sista förberedelserna inför årets fotbollssäsong. Väldigt mycket ska hinnas med så här års, tempot är högt och stämningen på topp! Ett stort fokusområde så här års är den väldigt viktiga partnerskapsförsäljningen. I en tuff konjunktur för många företag är ändå upplevelsen att framtidstron på ÖSK har återvänt och att staden sluter upp bakom den långsiktiga planen.

En annan positiv utveckling är antalet medlemmar i ÖSK Fotboll. 2023 var vi 604 medlemmar, men mycket tack vare ett nytt medlemssystem är vi i skrivande stund över 940 medlemmar. En ökning på över 55%! Medlemmarna är grunden i vår förening och denna positiva utveckling ska vi fortsätta bygga på!

Det blåser positiva vindar kring ÖSK Fotboll!

Avslutningsvis vill vi önska alla en riktigt Glad påsk!

Vi ses på Behrn Arena för en ny spännande fotbollssäsong 2024!

Ordförande Lars Larsen & VD/Klubbchef Jonas Lindegren

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908