Tre mål och seger mot IFK Kalmar

På Ekäng tog damerna idag emot ännu en Elitettan-konkurrent i form av IFK Kalmar. Efter en trög start på matchen lyckades Cornelia Karlsson nicka in 1-0 strax innan paus. I den andra halvleken var ÖSK det bättre laget och utökade även sin ledning två gånger om. Först genom Jonna Dahlberg och sedan var det nyinbytte Amelia Olofsson som satte dit 3-0 som också blev slutresultatet.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Jag tycker att vi har det lite tufft att se ut som vi vill under de första 30 minuterna. Det märks att det är skillnad på underlaget och att bollen inte riktigt beter sig så som vi är vana med samt att vi kommer lite fel i vårt presspel. Sedan korrigerar spelarna det själva ute på planen och vi blir bättre i pressen men har fortfarande svårt i vårt anfallsspel. Mycket tekniska misstag som kanske har med underlaget att göra. Men det är samtidigt bra för oss att spela på annat än Behrn Arena eftersom det kommer vara olika typer av underlag när vi kommer in i serien. I andra tycker jag vi kommer ut med mer energi, större kraft och är aggresiva som vi också pratade om i pausen. Vi spelar med mer marginal i vårt anfallsspel och kommer ut lite mer så att det inte blir så grötigt centralt i planen. Det gör i sin tur att vi gör två mål och skapar en hel del chanser till som vi kanske borde ha tagit vara på bättre. Under perioder blir vi lite för optimiska i vårt försvarsspel och markerar lite för hårt o fel lägen. Men överlag en bra match och en fin prestation. Sedan är det väldigt glädjande att Rebecka var tillbaka idag efter att ha kämpat hårt med sin rehab i ett år.

Nästa träningsmatch för ÖSK:s damer spelas lördag 30 mars kl. 13:00 då vi möter AIK hemma på Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 3–0 (1-0)
Målskyttar: 1-0 Cornelia Karlsson (44'), 2-0 Jonna Dahlberg (60'), 3-0 Amelia Olofsson (69')
ÖSK:s byten: Wennberg ut - Eklund in (57'), Hurtig ut - Alfredsson in (57'), Arlebo ut - Andersson in (68'), Eriksson ut - Olofsson in (68'), Dahlberg ut - Gunnarsson in (75'), Nora Thörngren ut - Mannström in (81'), Stråle ut - Westerlund in (81')

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
8. Matilda Wennberg (K)
21. Olivia Stråle
15. Nellie Thörngren
– – – – – – – – – –
24. Selma Rajakangas
18. Moa Arlebo
7. Nora Thörngren
14. Izabella Hurtig
– – – – – – – – – –
11. Cornelia Karlsson
23. Jonna Dahlberg
13. Maja Eriksson

Ersättare:
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
10. Ella Gunnarsson
12. Sofia Westerlund
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
22. Emelie Alfredsson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908