ÖSK Fotboll kallar till extra förenings- och bolagsstämma

Tidigare under dagen presenterade valberedningen sitt förslag till ny ordförande för ÖSK Fotboll. Kent Persson föreslås ta över ordförandeskapet efter Carl Pauly och styrelsen kallar nu till extra förenings- och bolagsstämma den 15 december för att genomföra förändringen under förutsättning att medlemmar och aktieägare röstar ja.

ÖSK:s ordförande Carl Pauly aviserade i somras att han kommer lämna posten efter årets säsong. Efter valberedningens arbete står det klart att Kent Persson är föreslagen att ersätta Pauly, något som kan läsas om här. Eftersom det står klart att Pauly lämnar och det finns en huvudkandidat väljer ÖSK:s styrelse att kalla till extra stämmor för att fråga medlemmarna och aktieägarna om att genomföra skiftet redan nu istället för att vänta in det ordinarie årsmötet i mars.

Stämmorna kommer hållas fysiskt på Conventum, ingång via Olof Palmes Torg, den 15 december klockan 18:00. Först ut är bolagsstämman för ÖSK Elitfotboll AB, där aktieägare har rösträtt. Direkt därefter följer föreningsstämman för Örebro SK Fotbollsklubb, där medlemmar i ÖSK Fotboll har rösträtt. Det är endast medlemmar och aktieägare som har möjlighet att närvara på plats på stämmorna. Stämmorna kommer tillgängliggöras för övriga via livesändning på oskfotboll.se.

Ordförandefrågan är den enda fråga som kommer behandlas på stämmorna, och frågan som ställs är om aktieägare och medlemmar godkänner att Kent Persson i samband med stämman tar över ordförandeposten efter Pauly. Om Kent Persson väljs så tar han direkt över ordförandeskapet fram till de ordinarie årsmötena i mars 2022, då ordförandefrågan enligt stadgarna på nytt ska behandlas.

Övriga styrelseposter och andra årsmötesfrågor kommer hanteras som vanligt på de ordinarie stämmorna i mars.

ÖSK kommer även inom kort att inför den extra stämman kalla till träffar för medlemmar, aktieägare, supportrar och partners för att informera om läget med möjlighet att ställa frågor.

Fullständig kallelse och handlingar finns tillgängliga här.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen i ÖSK Fotboll

Bli medlem i ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908