Uddamålsförlust mot Malmö

I den åttonde omgången av Allsvenskan mötte ÖSK under måndagskvällen Malmö FF hemma på Behrn Arena. Gästerna tog snabbt ledningen genom Nalic och det var 0-1 i paus. I andra halvlek kvitterade Deniz Hümmet innan Rakip på nytt gav Malmö ledningen. Resultatet 1-2 stod sig matchen ut.

I ÖSK-laget var Gall tillbaka i startelvan. Dessutom startade Walker för för första gången i årets serie. Nyförvärvet inledde på ett centralt tremannamittfält, tillsammans med Mårtensson och Gerzic. Den sistnämnda skrev genom dagens tillställning in sig i historieböckerna med flest allsvenska ÖSK-matcher genom tiderna.

Rekordmannen i kaptensbindel fick dock ingen rolig start på matchen. Redan i den tredje minuten tryckte sig Nalic förbi Almebäck utanför straffområdet och bombade in 0-1. Ett par minuter senare var det nära igen när Birmancevic snurrade på vänsterkanten och skickade in ett inlägg som Rakip nickskarvade tätt över.

I mitten av halvlekn vann ÖSK bollen högt och Hümmet fick chansen till vänster i straffområdet. Tyvärr gick skottet rakt på Johansson i Malmömålet. I den 32:a minuten ställde Malmö om snabbt. Anfallet mynnade ut i ett inspel från Berget mot Nalic som sköt direkt, men Allain reflexräddade med handen. Ett par minuter fick ÖSK frispark från distans. Hümmet slog den hårt och bra men Johansson läste bollbanan och parerade.

Sista chansen i första halvlek fick förgrundsfiguren Nalic. Efter en rappt Malmöanfall fick han på nytt bollen centralt i straffområdet och avlossade bössan, men denna gång var träffen sämre och Allain kunde rädda ganska enkelt. 0-1 i paus.

Malmö var nära att få en drömstart även på andra halvlek. Birmancevic serverade bollen till en av ÖSK bortglömd Colak. Anfallaren fintade ner Allain och skulle lägga in bollen i öppet mål, men istället för in till 0-2 gick bollen i stolpen. Ett antal minuter senare fick Malmöanfallaren en ny chans i boxen men den gången smet skottet några centimeter utanför stolpen.

I den 64:e minuten hann Ali upp en passning nere vid hörnflaggan och slog en passning mot första stolpen. Walker hoppade över bollen och in ytan bakom dök Hümmet upp och rakade in 1-1. ÖSK fick energi av målet och gick framåt i jakt på mer. I den 76:e minuten fick istället Rakip bollen i ytan utanför ÖSK:s straffområde. Han la bollen till rätta och skickade iväg ett studsande skott med högerfoten som passerade Allain. Bollen gick in intill stolpen och Malmö hade återtagit ledningen.

Med tio minuter kvar slog Nalic ett inlägg som Colak nickade ner i backen. Allain stod dock för en fin räddning och Malmö fick hörna. Axel Kjäll satsade allt i jakt på en kvittering genom att byta in såväl Agon Mehmeti och Taha Ali. Något rejält tryck mot Malmömålet blev det dock inte. Malmö höll ledningen intakt och vann matchen med 1-2.

Malmös Jon Dahl Tomasson inledde presskonferensen med att berätta att han var glad över segern. Hans lag skapade många målchanser idag och borde gjort mer mål. Han var nöjd med Nalic insats i Christiansens frånvaro. Axel Kjäll tyckte att starten var tuff med tidigt 0-1 men att laget reste sig och gjorde en okej första halvlek i övrigt. I andra halvlek jobbade laget hårt och fick utdelning i kvitteringsmålet. Han var klart besviken i att släppa in 1-2 och att inte få vinna Nordins rekordmatch. Han hyllade Nordin och kände sig stolt över att leda laget i hans rekordmatch.

Nu väntar uppehåll för EM. Nästa allsvenska match för ÖSK spelas måndagen den 5 juli kl. 19.00. Då väntar Djurgårdens IF på bortaplan.

Resultat: 1-2 (0-1)
Mål: Nalic (3’), Hümmet (64’), Rakip (76’)
Varningar: Birmancevic, Ahmedhodzic, Almebäck, Björndahl, Rakip
Hörnor: 3-4
Byten ÖSK: Walker ut - Björndahl in (67’), Gall ut - Larsson in (67’), Almebäck ut - Mehmeti in (84’), Björnquist ut - T. Ali in (84’)
Byten Malmö FF: Birmancevic ut - Nanasi in (68’), Nalic ut - Brorsson in (87’)
Domare: Kristoffer Karlsson, Marcus Lundgren Klitte (ass.), Mark Josef (ass.), Richard Sundell (fjärde)