Nordin Gerzic slår klubbrekord

Foto: Bildbyrån / Tobias Sterner

I och med dagens match mot Malmö FF har Nordin Gerzic nu representerat ÖSK i 313 allsvenska matcher. Det innebär att han passerar Thomas Anderssons klubbrekord och nu är den spelare som gjort flest matcher för Sportklubben i Allsvenskan. En stor milstolpe både för Nordin Gerzic själv, men även för ÖSK.

Matchen mellan ÖSK och Malmö FF på Behrn Arena i maj 2007 kommer de flesta kanske ihåg som den matchen då ÖSK:s målvakt Richard Richardsson nickade in ett kvitteringsmål i slutskedet. Men matchen skulle också bli historisk av ett annat skäl. Det var då som den 23-årige mittfältaren Nordin Gerzic gjorde allsvensk debut för ÖSK. Idag, 14 år senare, är han den spelare som gjort flest allsvenska matcher i klubbens historia.

Sedan sin debut har Nordin Gerzic varit en konstant på ÖSK:s mittfält. Förutom en kort sejour i IFK Göteborg, har Gerzic varit ÖSK trogen och sedan 2017 har han också burit kaptensbindeln.

Precis som i sin allsvenska debut, är det Malmö FF som står för motståndet hemma på Behrn Arena när Nordin Gerzic blir den spelare som gjort flest allsvenska matcher för ÖSK. Det är en enorm bedrift att ha varit en så viktig del av klubben under så lång tid som Nordin har varit. Därför vill vi idag hylla honom och fira att han slagit detta klubbrekord.

ÖSK önskar Nordin Gerzic ett stort grattis till att ha slagit detta klubbrekord.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908