Hussein Ali och Dennis Collander kallade till U21-landslaget

Foto: Bildbyrån / Johan Bernström

Idag presenterades truppen till det svenska U21-landslaget. Bland de uttagna finns ÖSK:s Hussein Ali och Dennis Collander. Under samlingen väntar en träningslandskamp mot Finland och kvalmatch mot Luxemburg inför U21-EM 2023.

Den nya förbundskaptenen för U21-landslaget, Poya Asbaghi har idag tagit ut truppen för den första samlingen under hans ledning. För att kunna bli uttagen i U21-landslaget behöver spelaren vara född år 2000 eller senare. Det är därför väldigt glädjande att våra två uttagna spelare båda är födda 2002, men trots sin unga ålder gjort det så pass bra att de får chansen redan nu.

Hussein Ali blev inkallad till U21-landslagets senaste samling i november. Han fick dock ingen speltid då, utan väntar fortfarande på att få debutera på den här nivån. För Dennis Collander är det första gången han får chansen i U21. Både Hussein och Dennis har stor erfarenhet från ungdomslandslag och har under lång tid varit en del av det svenska P02-landslaget.

Under samlingen kommer det svenska U21-landslaget spela en träningslandskamp mot Finland innan man möter Luxemburg i den första kvalmatchen inför U21-EM 2023 som spelas i Georgien och Rumänien. Kvalet dit spelas i nio grupper där gruppsegrarna samt den bästa grupptvåan går till slutspelet. De åtta övriga grupptvåorna gör upp om fyra platser i ett play off. Sverige tillhör kvalgrupp F tillsammans med Italien, Irland, Bosnien-Hercegovina, Montenegro och Luxemburg.

Så här ser spelchemat för kommande samling ut:

Sverige U21 - Finland U21
Träningslandskamp
Torsdag 3 juni 16:45
Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg

Sverige U21 - Luxemburg U21
Kval till U21-EM
Tisdag 8 juni 16:45
Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908