Spotify-vd, klubbikon och tidigare kommunalråd invalda i ÖSK:s styrelse

Efter ÖSK:s årsmöten, som genomfördes digitalt på torsdagskvällen, står det klart att styrelsen får tre nytillskott. Det handlar om Jenny Hermanson, vd för Spotify Norden, Fredrik Nordback, aktiehandlare på SEB, och Staffan Werme, jurist och företagare. Carl Pauly valdes dessutom om till ordförande för det kommande året.

ÖSK:s medlemmar gick på valberedningens förslag när det handlade om val till ÖSK:s styrelse. Carl Pauly omvaldes till ordförande för ett nytt år. Urban Hammar, som är fotbollsansvarig i styrelsen med tunga uppdrag inom Svenska Fotbollsförbundet och UEFA, omvaldes på två nya år. Och dessutom valdes tre nya ledamöter in i styrelsen:

Jenny Hermanson, VD Spotify Norden
Jenny är uppväxt i Örebro och har sin närmaste familj kvar i staden. Hon inledde sin karriär i it-branschen, men media tog överhand när hon började jobba på MSN, Microsoft Network. Jenny är sedan 10 år tillbaka VD på Spotify Norden.

– Örebro och fotboll är ord som sammanfattar min uppväxt bra. Fotbollen var en viktig och stor del av min uppväxt med många timmar nötta på Örnsro IP. Under en tid var jag även tränare för flicklag i ÖSK. ÖSK är en förening med hjärta och historik, men som också har höga ambitioner och ett driv som jag imponeras mycket av. Min starka passion för affärer och att driva utvecklingen framåt kommer jag att ta med mig in i ÖSK, säger Jenny.

Staffan Werme, jurist, företagare och fd kommunalråd
– Ända sedan mitten av 1980-talet har jag varit en hängiven ÖSK-are. Jag brinner för att kunna vara med och utveckla ÖSK:s organisation så att den på ett så effektivt sätt som möjligt kan stötta klubbens sportsliga och publika delar. Drömmen är den egenägda Behrn Arena som en fullsatt mötesplats för alla, oavsett de sportsliga resultaten. ÖSK är en unik del av Örebros själ och hjärta, säger Staffan.

Fredrik Nordback, aktiehandlare på SEB, fd fotbollsspelare
Med 16 år som spelare, lagkapten och spelarombud har Fredrik varit med om allt från degraderingen till Superettan 2004 till Lilla Silvret 2010. Fredrik är en ikon i klubben, en person som alltid ger allt både på och utanför planen. Samtidigt med fotbollskarriären studerade Fredrik till civilekonom och hamnade sedan i bankvärlden. Idag arbetar han med framgång med aktiehandel på SEB i Stockholm.

– Som ÖSK:are i själ och hjärta värmer det att bli föreslagen till ännu en förtroenderoll i klubben. Min nyfödda dotter bär förstås redan ett bekant och väldigt vackert klubbemblem på sin sparkdräkt. Jag ser med stor entusiasm fram emot att få vara med och driva utvecklingen i klubben och nå framgång, både på och utanför planen. För mig är det centralt att skapa en ekonomi i tillväxt och att tillvarata alla goda krafter i och runt klubben, säger Fredrik.

Karin Sliwinska och Kent Norström kvarstår med ett år kvar på sin mandattid. Efter mötet kommer också Jasmin Benca avtackas för sin tid i styrelsen då han lämnar sitt uppdrag som ledamot.

Här är ÖSK:s styrelse:
Carl Pauly (ordförande), Director, Mercuri Urval
Karin Sliwinska, Advokat, Advokatfirman Lindahl
Urban Hammar, Chefsinstruktör, Svenska Fotbollsförbundet
Kent Norström, Vd, Nercia Utbildning
Tina Hillding, Ekonomichef, Örebro Universitet
Jenny Hermanson, vd, Spotify Norden
Staffan Werme, jurist och företagare
Fredrik Nordback, aktiehandlare, SEB

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908