Nya datum för ÖSK:s årsmöten

ÖSK:s årsmöten som var planerade att genomföras den 12 mars har fått ett nytt datum. Ordförande Carl Pauly informerar att styrelsen fattat beslut att årsmötena kommer äga rum den 28 maj.

De ordinarie årsmötena för såväl föreningen Örebro SK Fotbollsklubb och bolaget ÖSK Elitfotboll AB skulle ägt rum den 12 mars, men sköts upp till obestämt datum som en följd av Corona-pandemin. På måndagen meddelade ÖSK:s ordförande Carl Pauly att styrelsen beslutat om att årsmötena kommer hållas den 28 maj:

- Årsmötena kommer hållas den 28 maj. Inbjudan och kallelse kommer gå ut senare under våren i enlighet med stadgar och bolagsordning. Vi tittar också på möjligheter för digitala lösningar för att kunna delta på mötet på distans, berättar Carl Pauly.

Det speciella läget gör att den hittills sittande styrelsen ansvarar för klubben till dess att årsmötet genomförs. Det kommer dock bli ett par kortsiktiga förändringar, Pauly förklarar:

- Ingen ny styrelse har kunnat väljas, och enligt gällande regelverk så är det den befintliga styrelsen som ansvarar för att fortsatt leda klubben till dess att årsmötet genomförts. Dock har två ledamöter, Mia Spendrup och Efwa Nilsson, valt att omedelbart lämna sina styrelseuppdrag. Med tanke på de följdeffekter pandemin ger så kommer det krävas ett extraordinärt stort engagemang i styrelsen under de kommande månaderna. Både Mia Spendrup och Efwa Nilsson var förberedda på att lämna sina styrelseuppdrag i samband med årsmötet och de har båda civila situationer som gör att de inte kommer ha möjlighet att lägga det engagemang som kommer krävas under våren. Därför har de, i samförstånd med övriga styrelsen, klivit av sina styrelseuppdrag med omedelbar verkan. Övriga styrelseledamöter sitter kvar till årsmötet och är fast beslutna att lägga ner det jobb som krävs för att ta ÖSK genom den svåra och utmanande tid, säger Carl Pauly.

ÖSK:s styrelse hälsar alla medlemmar och aktieägare varmt välkomna till årsmötena.

Inbjudan med detaljer och handlingar kommer gå ut senare under våren.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908