Information om ÖSK:s Damsatsning

Vi har tidigare informerat om klubbens plan för damfotboll, där förslaget är ett samgående med den redan befintliga damverksamheten inom ÖSK, som idag ligger hos ÖSK Söder. Vi vill informera om nuläget och kommande steg.

ÖSK Fotboll har sedan ett drygt år tillbaka satt frågan om att bedriva damverksamhet högt på den strategiska agendan som en del av planen för hur klubben ska utvecklas. Inriktningen som styrelsen beslutat om är ett samgående med den redan befintliga damverksamheten i ÖSK Söder, en annan förening som finns inom ramen för ÖSK-alliansen.

Nu är det beslutat att frågan kommer lyftas för ÖSK Fotbolls medlemmar på det ordinarie årsmötet i mars, där medlemmarna kommer få rösta på styrelsens förslag att ta in ÖSK Söders damverksamhet i ÖSK Fotboll. Underlag för detta kommer skickas ut med handlingarna till mötet. Exakt datum för mötet kommer meddelas efter nyårshelgen.

Under tiden jobbar ÖSK Fotboll nära ÖSK Söder i ett antal frågor. Det har arrangerats möten med spelarna i ÖSK Söders A-lag, samt med spelare och föräldrar i klubbens F17-lag där ÖSK Fotboll informerat om syftet med samgåendet och tagit in synpunkter och frågor. Mottagandet har varit väldigt positivt och det har dykt upp många bra och relevanta frågor att ta med i det vidare arbetet. ÖSK Söders dam- och flickverksamhet har även under vintern fått möjlighet att träna på Behrn Arena för att få bra förutsättningar i arbetet inför den kommande säsongen.

Idag blev det även klart att George Papachristou har rekryterats som huvudtränare till ÖSK Söders A-lag. ÖSK Fotboll har varit med i rekryteringsprocessen tillsammans med ÖSK Söder. George har under det senaste året varit verksam i ÖSK Fotbolls Akademi för P17 och innan det har han varit i KIF Örebros verksamhet, dels som ansvarig för deras F19 under åren 2014-2015 och under 2016 var han huvudtränare i deras damallsvenska lag. Vi tackar George för hans arbete i vår akademi och ser fram emot att fortsätta samarbetet i hans nya roll som huvudtränare för ÖSK:s damlag.

Vi kommer återkomma med mer information om damsatsningen när vi närmar oss årsmötet. Medlemmar och supportrar som har frågor är varmt välkomna att kontakta Simon Åström, VD för ÖSK Fotboll, på simon.astrom@oskfotboll.se eller 0739-09 09 90.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908