Årets akademisäsong: P16

Foto: Icon Photography

Den sista avslutande delen där vi summerar årets akademisäsong. Idag är det huvudtränare Eric Forselius som sammanfattar året för P16.

P16 är det första året som spelare i ÖSK Fotbolls akademi. Många spelare kommer från ÖSK Ungdom och vissa av dem har sedan tidigare fått känna på P16-nivån både i träning och match. Det tillkommer dock ett par spelare utifrån, runtom i länet, vilket medför att vi under första året i akademin lägger stor vikt vid de stora penseldragen av vårt spel. Offensivt, defensivt och hur vi vill bete oss. Dessa principer ligger som grund i allt vi gör på träning och match.

Vi vill vinna varje match men primärt handlar säsongen i P16 om att förbereda spelarna för spel i P17 och P19, för att på sikt kunna utvecklas till elitspelare. En del av denna förberedelse är att spela matcher mot kvalitativt motstånd.

I år gick vi till A-slutspel i ligacupen under vårens första del där bland annat IF Elfsborg, GAIS och IFK Norrköping stod för motståndet. Den svåra bortamatchen på Borås Arena mot Elfsborg gav visserligen bara ett oavgjort resultat men prestationen gav mersmak och visade upp potentialen i denna grupp.

Seriespelet har präglats av höga toppar och några få dalar, som för många andra ungdomslag. Vi inledde med 7 raka matcher utan förlust innan vi hamna i en jobbig period med 7 raka utan vinst för att sedan avsluta hösten med 5 matcher utan förlust igen.

Glädjande för oss i ledarstaben för P16 är att hela 10 spelare som var med i starten i januari tog steget upp för en permanent plats i P17-truppen under året. Lägg där till ett par spelare som fått chans både på träning och match med P17.

Det primära målet för P16 var och är att förbereda spelarna för spel i P17 och P19 för att på sikt utvecklas till elitspelare. I och med att så många spelare flyttades upp till P17 under säsongens gång kan vi sammanfatta året som bra för P16 och hela ÖSK Fotbolls akademi.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908