5-1 seger för U19 i lördags

ÖSK U19 vann i lördags borta mot Skövde med 5-1. ÖSK gör en bra match med fint passningsspel och stabilt i backlinjen första 30 minuterna. Därefter blir det darrigt i ca 10 minuter men sedan reder det upp sig igen och ÖSK har full kontroll resten av matchen. Dessutom är man kreativa i anfallsspelet och skapar chanser på flera olika sätt.

Sjätte omgången i Juniorallsvenskan spelades i Skövde på Lillhagens mycket fina idrottsanläggning. Mulet väder men perfekt temperatur för fotboll. Det verkade även ÖSK tycka som tog tag i matchen på en gång. Efter bara fyra minuter får Isac Eklöf bollen ungefär mitt på Skövdes planhalva. Isak skyddar bollen föredömligt (som alltid) och vänder upp mot målet samtidigt som han slår en boll ut på vänsterkanten där Adam Bark rusar in i straffområdet och skjuter. Målvakten räddar men Isac har följt med i anfallet och kan sätta dit returen till 0-1. ÖSK fortsätter spela bra och skapar ett flertal målchanser men får inte till det i sista momenten.

ÖSK har full kontroll på matchen och motståndarna. Därför kommer långbollen från SAIK’s backlinje upp till deras forward lite överraskande i 27:e minuten. En kommunikationsmiss mellan mittbackarna och målvakten Simon Gustavsson, gör att Simon kommer långt utanför målet och missar brytningen. SAIK får tag i bollen och lobbar mot mål men bollen tar i ribban och sen i ryggen på Carl Henning, som rusat dit, men bollen går utanför målet. Lite tur där.

Nu tappar ÖSK allt och det är oreda i hela laget i ca 10 minuter. Dock lyckas inte SAIK skapa några riktiga målchanser men de rör runt en hel del i ÖSK laget. ÖSK bjuds dock in i matchen igen när en SAIK försvarare slår en totalt misslyckad bakåtpassning till målvakten. Bollen hamnar hos Nadir Ayeva istället som försöker dra målvakten men kommer inte riktigt runt. Istället spelar han Isac som i öppet mål kan sätta dagens andra mål, 0-2. Nu är ÖSK tillbaka i förarsätet igen och styr matchen. Men då det är ett artigt lag bjuder man tillbaka till SAIK i 44:e minuten med en egen riktigt dålig bakåtpassning till målvakts-Simon så att en SAIK-spelare hinner emellan och kan sätta 1-2.

ÖSK gör två byten i halvlek, Martin Trinh och Carl Henning går ut. Manne Ljunghaga (tar Martins plats) och Gabriel Yildiz (tar Dennis Koss plats som går ner som mittback) kommer in.

ÖSK trycker på gasen direkt och i 50:e minuten slår Jonathan Aronsson en hörna mot den bortre stolpen där Nadir kommer löpande och slår in 1-3. Mycket snyggt. Nu har ÖSK full kontroll igen och skapar flera målchanser genom bra passningsspel genom hela laget. SAIK sätter in en stor stark topp i 70:e minuten som vållar backlinjen lite bekymmer. Då sätts John Kakraba in för att stångas lite med den spelaren, och sen är det inga problem mer.

I 78:e minuten kombinerar sig Nadir och Adam fram på vänsterkanten tills Adam bryter in mot mitten av straffområdet och skjuter i steget när målvakten är skymd. Bollen går in vid högra stolpen, 1-4.

ÖSK byter ut Isac, Malcolm Stolt och Nadir och in med Odilon Sangwa, Lukas Julher och Samuel Nielsen. I 90:e minuten slår Dennis Koss en lång boll till Gabriel Yildiz som tar sig runt på kanten och spelar bollen snett inåt bakåt där Lukas Julher kommer perfekt och sätter 1-5. ÖSK har faktiskt ytterligare två bollar i mål men de döms bort för offside.

Plus till alla killarna idag men Isac Eklöf hade en extra bra dag.

Matchfakta:
4’ 0-1 Isac Eklöf (Retur efter skott från Adam Bark)
34’ 0-2 Isac Eklöf (Nadir Ayeva)
44’ 1-2 SAIK
50’ 1-3 Nadir Ayeva (hörna av Jonathan Aronsson)
77’ 1-4 Adam Bark (Nadir Ayeva)
90’ 1-5 Lukas Julher (Gabriel Yildiz)