U19: Kämparinsats gav oavgjort mot Täby

I söndags klockan 13:00 spelade ÖSK:s U19-lag borta mot Täby. Matchen slutade 2-2 efter att ÖSK kvitterade i den 94:e minuten. Det var ingen match med skönspel men spelarna visade alla upp ett stort kämpahjärta, framförallt i andra halvlek.

Matchen börjar jämn med mest spel på mittdelen av planen. Men i 6:e minuten tar Jonathan Aronsson ett steg fram och bryter ett Täbyuppspel. Därefter slår han en perfekt genomskärare genom Täbys försvar fram till Adam Larsson som springer sig fri med målvakten och chippar den in i mål, 0-1!

ÖSK skapar ett nytt jätteläge i mint 11 då Adam Larsson chippar fram bollen till Adam Bark som blir fri framför mål men tar lite för lång tid på sig at skjuta så en Täbyförsvarare hinner emellan.

I minut 21’ är det dags för firma Adam och Adam igen, denna gång Bark till Larsson som blir fri framför målvakt men han får inte riktigt ordning på boll och fötter så målvakten kan rädda.

Dessvärre skapar Täby sin första chans i minut 21 då ÖSK tappar bolen på mitten till en Täbyspelare som driver bollen framåt och en bit utanför skjuter han. Skottet är hårt och välplacerat invid Haralds högra stolpe, 1-1.

Spelet fortsätter vara jämnt men ÖSK skpara några fler farlig chanser. Dock har Täby en jättechans i 39:e minuten men Harald Detlofsson räddar och Helmer Andersson rensar undan bollen efter returen.
Till andra halvlek gör ÖSK fyra taktiska byten pga av stundande U21 match. Adam Bark, Isac Eklöf, Albin Zidaric och Helmer Andersson går ut. Abbubakkar Abduwalli, Gabriel Yildiz, Manne Ljunghaga och Johan Kakraba kommer in istället. Täby börjar halvleken med att trycka på och skapar ett riktigt skarpt läge och några halvlägen. De är mycket mer fysiska i spelet och går in med full kraft i närkamperna. ÖSK viker dock inte ner sig utan kämpar och krigar vidare trots att flera spelare får rejäla tryckare som gör ont.

Täby får ett jätteläge vid ett mistänkt offsideläge men Harald är på allerten och är långt ute och rensar undan. Direkt efter får ÖSK frispark till höger om Täbys straffområde. Almin Masic går på skott och målvakten får precis fingrarna på bollen och via ribban ut. Tyvärr skadar sig Almin i skedet direkt efter och tvingas lämna matchen på bår. Även Edwin Lundqvist måste lämna planen skadad. Lukas Julher och Malcolm Stolt kommer in istället. Lucas Parkedal Stenfelt får gå in som mittback och Samuel Nielsen ner som ytterback. När spelet är igång igen lyckas Täby komma igenom på ÖSK:s högersida och kan rulla in 2-1.

Det är fortfarande tufft spel men ÖSK visar enorm kämpaglöd och sliter hårt i varje situation. Till slut betalar det sig då ÖSK får en hörna i 94:e minuten (långt tillägg pga av skador). Hörnan slås av Jonathan och bollen hamnar till slut hos Abbu som passar Adam L som kan slå in kvitteringen 2-2. Ny skada nu på Abbu gör att Helmer får gå in igen. ÖSK krigar sig fram till oavgjort resultat trots sju (!) byten under matchen. Det var ingen match med skönspel men ÖSK spelarna visade alla upp ett stort kämpahjärta, framförallt i andra halvlek. Nu får ÖSK läka alla skador, många hade ont av olika smällar men kämpade vidare i matchen, så att de är beredda inför nästa hemmamatch på söndag mot Djurgården.

Matchfakta:
6’ 0-1 Adam Larsson (Jonathan Aronsson)
23’ 1-1 Täby
28’ Gult kort Isac Eklöf
39’ Gult kort Täby
58’ Gult kort Täby
63’ Gult kort Täby
80’ 2-1 Täby
94' 2-2 Adam Larsson (Abbubakar Abduwalli)