U16: Tennissiffror på Strömvallen

Det blev en fantastisk söndag för ÖSK U16 på Strömvallen i Gävle. Gefles U16 ställdes mot ett stabilt spelande ÖSK. Matchen slutade hela 0-6.

Tre timmar i buss och aningen sena till arenan gjorde att tränarna var lite oroliga innan matchen. Oron försvann snabbt när killarna i svart-vitt satte igång ett snabbt bolltempo med fina kombinationer. Man visade redan från början att man verkligen ville spela fotboll, killarna varvade att vårda och spela runt bollen med djupledsbollar. Träningen i lördags avslutades med ett mycket bra possessionspel, det tog laget med sig till denna match.

Gefle IF låg bra försvarsmässigt och försökte krympa ytor till en början, men ÖSK lät bollen gå och gjorde det svårt för Gefle att försvara sig. 0-1 kom redan efter 6 min genom Mattias Sjöberg efter fint förarbete av Adam Leijon, sedan rullade det bara på. 0-2 i 10:e minuten av Adam Leijon, 0-3 i 24:e minuten av Albin Zidaric på straff och 0-4 i 26:e av Adam Leijon. Innan halvleken är slut hinner Gefle missa en straff där Harald Detlofsson först räddar straffen och sedan limmar returen.

Andra halvlek rullar på som första, lite mer avslagen och lite mer fysisk av hemmalaget, men ändå med bra intentioner. ÖSK gör några byten som ger ny energi och då kommer också 0-5 i 70:e minuten av Jonathan Aronsson. Murat Kuyumcu fastställer slutresultatet till 0-6 med fyra minuter kvar av matchen.

Stort beröm till hela laget ÖSK (alla 15 spelare) som verkligen visade att de kan spela fin fotboll. Extra plus till Albin Zidaric och Henrik Westher som i första halvlek ger motståndarna mardrömmar.