U19: Seger borta mot Sundsvall

ÖSK U19 begav sig i helgen norrut för möte med GIF Sundsvall. Matchen slutade med ÖSK seger 2-1.

Första halvlek var en jämn tillställning. Första målet föregicks av ett fint samarbete mellan Hugo Eriksson, Lukman Murad och August Viklund. Hugo Eriksson står för förarbetet och Lukman Murad hittar in till August Viklund som vänder bort en försvarare och böjer in skottet i bortre. Sundsvall gör sedan 1-1 på frispark.

–Andra halvlek visar vi en helt annan aggressivitet. Det leder också till ett bättre anfallsspel utan att skapa de för riktigt heta chanserna. En bra slagen frispark från kanten av Lukman gör att en motståndarförsvarare tvingas nicka bollen i eget mål. Vi spelar av matchen på ett bra sätt, säger Björn Cervin.

Sundsvall satsar allt på slutet och skapar ett par hörnor, men segern är rättvis då ÖSK gör en bättre andra halvlek än motståndarna.

–Skönt att kunna ro hem en trepoängare från en bortamatch och långresa, avslutar Björn Cervin.

Matchfakta:
GIF Sundsvall – Örebro SK 1-2 (1-1)

Målskyttar ÖSK
26' 0-1 August Viklund
54' 1-2 Självmål