Svensk Elitfotboll anordnar gemensam manifestation mot våldet

En fotbollssupporter har avlidit, till följd av en misshandel inför en av matcherna i den allsvenska premiären, Helsingborgs IF-Djurgården.

En pappa som vinkade ”Hej då” till sina barn, för att aldrig komma hem igen.

En ofattbar händelse som gör fotbollen väldigt liten i sammanhanget. En händelse som gör söndagen den 30 mars till en av de svartaste någonsin för den avlidnes nära och kära, för fotbollen och för landet Sverige där våldet i samhället plötsligt kom för nära.

Men vi har bestämt oss för att våldet aldrig ska segra. I samband med kommande omgångar i Allsvenskan och Superettan kommer Svensk Elitfotboll tillsammans med alla klubbarna därför göra en gemensam manifestation mot våldet!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

I Allsvenskans Podcast #2 som gick ut idag kan ni höra Lars-Christer Olsson berätta om manifestationen samt kan man höra olika Allsvenska spelare som också ”Står Upp för Fotbollen”. Sist men inte minst en stark berättelse från en riktig Supporter. Jag kan verkligen rekommendera er att lyssna och sprida detta avsnitt ihop med övrig information. http://www.allsvenskan.se/2-sta-upp-for-fotbollen/

För mer information om projektet gå till – www.stauppforfotbollen.se

I sociala medier använd hashtag #StåUppFörFotbollen

För att få mer information om vårt projekt ”Stå upp för fotbollen” besök www.stauppforfotbollen.se.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908