ÖSK tar ställning för de goda krafterna

Händelsen i Helsingborg förra helgen har satt djupa spår i den svenska fotbollsfamiljen. Vi är många som fått nog av våldet, det visar inte minst det stora engagemang som funnits hos klubbar och supporterföreningar den senaste veckan.

ÖSK Fotboll är mycket glada över det engagemang och ansvarstagande som Kubanerna Örebro och Örebro Tifo visat efter den tragiska händelsen i Helsingborg. Vi har pratat i telefon dagligen, mailats och vi enades tidigt om att gemensamt att ta ställning mot våldet och samtidigt hedra Stefan – Djurgårdssupportern som så tragiskt miste sitt liv nere i Helsingborg.

Innan den allsvenska hemmapremiären mot Mjällby finns det möjlighet att hedra Stefans minne. Vi kommer att upprätta en plats på arenan där ni kan skicka era kondoleanser. Tänd ett ljus, överlämna en halsduk, skänk ett bidrag till familjen – hedra Stefans minne på det sätt som känns bäst för dig. Du hittar platsen i hörnet mellan Västra Stå och Södra läktaren.
Innan matchen kommer de officiella supportergrupperna Kubanerna Örebro och Sillastrybarna byta halsduk på innerplan. Det kommer dessutom att bli en tyst minut innan avspark.

Låt oss tillsammans ta vara på de goda krafterna som finns i supporterkulturen. Låt oss gemensamt ta kraftigt avstånd mot våldet. Lås oss jobba för en positiv läktarkultur – fri från våld, fri från hat, fri från rasism. Låt oss lysa frid över Stefans minne och hylla de positiva krafterna på tisdag.

Vi ses på matchen!

ÖSK Fotboll
Kubanerna Örebro
Örebro Tifo

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908