Svar på era frågor

Förstora bilden

Den 26 januari gav vi er möjligheten att ställa frågor till tränarteamet, VD och ordförande. Här kommer svar på några av de frågor som inkommit.

Hur ser ni på de spelare som just fördagen inte har fått matchspel  i a-laget Hur kommer de få chansen att visa att de kan va värda en a-lags chans?
Kenth Gustafsson

- Under försäsongens träningsmatcher kommer vi att se olika konstellationer i matchning. Vi kommer att analysera spelarnas prestationer i match för att hitta rätt lag till tävlingsmatcherna. Spelarna i ÖSK har möjligheten att imponera på oss tränare och visa att de är bäst spelare på sina respektive positioner varje gång vi träffas, för träning eller match. En skarp konkurrenssituation är nödvändigt för ett fotbollslag med ambitioner. 
Per-Ola Ljung

Är sportchefsrollen borttagen eller kommer en ny sportchef att tillsättas? Om den är borttagen, hur fördelas sportchefens arbetsuppgifter och på vilka? Om en ny sportchef skall tillsättas, när siktar man på att ha löst detta?
Oskar Inghamn Gunnarsson

- Vi avvaktar med tillsättningen av sportchef och delar upp de sysslor och ansvar som förut låg på Lennart som slutade.

- Magnus Sköldmark tillsammans med ett utvecklat fotbollsråd ansvarar för beredningen och för utförandet av viktiga sportliga beslut, i dialog självklart med både undertecknad och huvudansvarig tränare.

- Personalansvar ligger på undertecknad tillsvidare.

- Vi håller som bäst på med vår kommersiella bearbetning för 2013, resultatet av denna påverkar takten av organisationsutvecklingen, sportchefstjänsten är en mkt viktig del av detta.
Jan Karlsson, vd

Varför har ÖSK behövt två sportchefer senaste åren när alla andra klubbar klarar sig med en? Kommer Sköldmark ersättas snart?
Daniel Sandberg

- Vi kommer under året Superettan bygga en organisation för framtiden, alltså inte för Superettan.

- Vi har valt att avvakta rollen tillsvidare vad det gäller tillsättandet av en sportchef efter Lennart som slutade.

- Självklart påverkar en stramare ekonomi vår organisering, där flertalet av våra medarbetare under 2013 kommer få utökat antal arbetsuppgifter då vi reducerar totala personalstyrkan med ca 25 %.

- Hur besluten tagits historiskt, både lyckade och mindre lyckade tar vi med som erfarenhet inför framtiden, det är framtiden vi kan påverka, det är vårt fokus i dagsläget.

- Magnus Sköldmark tillsammans med ett utvecklat fotbollsråd ansvarar för beredningen och för utförandet av viktiga sportliga beslut, i dialog självklart med både undertecknad och huvudansvarig tränare.
Jan Karlsson, vd

När tänker ni införa ett betalsystem för kreditkort i kioskerna på arenan? Jag tror ni skulle få ett uppsving i försäljningen. Örebro HK har installerat ett system som fungerar bra, ni borde göra likadant.
Jan Svensson

- Förra året införde vi Arenakortet för betalning direkt vid alla kioskerna, denna möjlighet ser vi en stark utveckling under 2013.

- Kortet med en egen vald summa köper man via hemsidan eller via kontoret, vi kommer även utveckla funktionen att själv ladda kortet via internet. Ju färre kontanter ju säkrare arena. Arenakortet är bättre lämpat i dagsläget för vår verksamhet jmf betal/kredit kort om vi ser till kioskförsäljningen (ekonomi/service).
Jan Karlsson, vd

Hur het är den afrikanska marknaden just nu på spelare? Man har sett många spelare lyckas väldigt bra här i Sverige och undrar ifall det finns intresse från Sportklubbens sida att blicka mot samma håll?
Sebastian Moberg

- Vårt fokus när det gäller rekrytering av spelare är den nordiska marknaden. Självklart kommer vi löpande vara öppna för andra marknader, så även den afrikanska. Det viktiga är att se till helheten där förutom spelarens kvalité på plan även värdera spelarens möjlighet till bl.a. bra kommunikation, karaktär (individuellt samt påverkan för laget) och spelarens förmåga att anpassa sig till vårt sätt att spela.

- Sedan är det viktigt att se till den sociala situationen runt spelaren. 
Jan Karlsson, vd

När ska ni byta ut trötta mazariner eller utöka fikaalternativen med tex chokladbollar/bullar på södra?
Hasse Ljung

- Vi ser inför varje säsong över utbudet i kioskerna, det gäller självklart att se till vad publiken efterfrågar.
Jan Karlsson, vd

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908