VD:n vid pennan

Förstora bilden

Veckan inleddes med ägarmöte med övriga klubbar inom SEF familjen (Allsvenskan och Superettan) i Stockholm.

Inspirerande och positivt att vi kommit bra överens med TV4-Gruppen och C More angående vårt framtida samarbete, det känns som att vi alla, inkluderat de enskilda klubbarna har att tjäna oerhört på gemensamma ansträngningar framåt.

Superettan kommer, som Ni säkert redan vet som grund sända 3 matcher varje omgång via TV 4 Sport, dessa når 80 % av alla hushåll.

De första 6 omgångarna sänds 3 av ÖSKs matcher, varvat borta/hemma i Tv 4 Sport.

Alla matcher i Superettan produceras och de som inte sänds via TV 4 Sport kommer tillgängliggöras via andra sändningskanaler från samarbetspartnern.

Mindre positivt är självklart den segdragna historien om poliskostnader, här får vi klubbar, framförallt vi som driver verksamheterna i bolagsform, samverka ytterligare och mer koncentrerat i frågan för att så snart som möjligt få ett önskvärt avslut.


Styrelsemöte i mitten av veckan med koncentration på de ekonomiska förutsättningarna. Vi har en utmaning framför oss att balansera en klart snävare ekonomi med samtidig önskvärd utveckling av vår sportsliga konkurrenskraft.

Nuläget känns balanserat, detta framförallt ur perspektivet att vi påbörjat en process inom den sportliga organisationen med ett än så länge myckett bra utfall, till en rimlig ekonomi. En stor ekonomisk fråga är självklart hur vi i början av februari går i land med de större av våra leverantörer och samverkansparter som vi ännu inte gjort klart med.

Höjdpunkterna för veckan

Äntligen är vi igång med matcherna, både fredagskvällens träningsmatch mot Västerås och lördagsförmiddagens träningsmatch mot Eskilstuna gav Peo och gänget välbehövliga kvitton på status och vad sportsliga verksamheten bör inriktas på. Kul att så många av de yngre fick möjligheten till spel, en hel del positiva överraskningar tar vi med oss. Självklart även härligt för vår publik att matcherna är igång. Den bitande kvällskylan under fredagen växlades med soligt förmiddagsväder under lördagen. Vi introducerade även möjlighet till webb tv-tittande till matchen, viket jag vet att en del uppskattade.

I övrigt får vi önska Valdet Rama lycka till i sin nya La Liga klubb Valladolid.

Självklart bra för bägge parter att vi kunde göra klart denna affär strax innan det internationella fönstret stängde.

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908