ÖSK lottades mot BK Häcken i Svenska Cupen

Igår, söndag, blev det klart att ÖSK får möta Häcken i Svenska Cupens gruppspel som avgörs i vår. ÖSK kommer dessutom att möta två lag till från lägre serier som lottas i december.

Svenska cupen görs om i år. Först spelas två kvalomgångar där de Allsvenska lagen går in i kvalomgång två. De 32 lagen som återstår får då spela ett gruppspel med 4 lag i varje grupp. Vinnarna i varje grupp går till kvartsfinal.

 

Alla Allsvenska lag från säsongen 2012 gick vidare till Svenska Cupens gruppspel. Seedningen till grupperna går till så att de 8 bästa lagen som är vidare (baserat på slutplacering i respektive serie säsongen 2012) hamnar i var sin grupp. Lag 9-16 placeras i seedningsgrupp 2 och hamnar också i varsin grupp i gruppspelet. Eftersom alla 16 lag i Allsvenskan säsongen 2012 gått vidare så kommer det vara två allsvenska lag i varje grupp. De lagen som återstår från Superettan, division 1 och division 2 lottas in fritt utan seedning senare i december.

Gruppspelet startar 2-3 mars 2013. Alla lag i gruppen möter varandra endast en gång. Finalen kommer att spelas på Friends Arena den 16 maj 2013 och vinnaren där får en plats till Europa League säsongen 2013/14.

Två stycken av dessa lag kommer att lottas in i Grupp B där ÖSK och Häcken redan är inplacerade.

Superettan:

Assyriska

Falkenbergs FF

Halmstad (Kvalar till Allsvenskan mot Sundsvall)

IFK Värnamo

Brage

Jönköpings Södra

Landskrona BoIS

Ljungskile

Umeå FC (Spelar i Division 1 norra 2013)

Varberg

ÄFF

Öster (Spelar i Allsvenskan 2013)

 

Lägre divisoner:

IK Frej (division 1 norra)

Sirius (division 1 norra)

Örgryte (division 1 södra, spelar i Superettan 2013)

Nyköpings BIS (division 2 södra Svealand, spelar Division 1 2013)

Mer information om Svenska Cupen hittar du på Svenska fotbollförbundets

.

Oscar Larsson

 

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908