VD:n vid pennan

Senaste veckan "gick i 180" utan att man hann reflektera allt för mycket över händelserna. Hösten brukar vara så och har nog varit så under hela mitt yrkesverksamma liv.

Första isskrapningen av rutan på morgonen, ja jag vet, ni som bor lite utanför stan har säkerligen fått skrapa i tre veckors tid. Det är fördelen med att bo 150 meter från arbetsplatsen – efter kontorsgöromål på morgonen, innan man tar sina externa möten i länet, hinner solen (när den nu råkar visa sig) tina upp den eventuella is som lagt sig under natten.

Jag träffade ett glatt gäng i City Örebro i tisdags morse, de firar 20 år och firade med kaffe, fralla och för dem som ville lite bubblig Pommac. Jag var där tillsammans med samarbetspartners från Conventum för att informera om vad Fotbollsforum Örebro är och kommer bli. Det går av stapeln 15-17 mars och tillsammans med Örebro Kommun, KIF Örebro DFF, Örebro Läns Fotbollsförbund, SvFF(Svenska Fotbollsförbundet), SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll på herrsidan) och EFD (Elitföreningen Damfotboll) arrangerar vi, vartannat år from 2013, ett fotbollsforum som kan göra ett stort nedslag för fotbollen i Sverige. Detta kan förhoppningsvis även ge positiva effekter både för idrotten i Örebro men även för Örebro i stort via den uppmärksamhet som det attraktiva programmet kommer garantera.

Ni som nu blev nyfikna kan vara lugna. Mer information kommer snart och tydligt att ges via oss på ÖSK, men även via våra samarbetspartners. Arrangemanget kommer att locka både unga och gamla, familjer, den breda allmänheten, proffs och lite till. Ja, för vem vill missa att träffa exempelvis vår nya förbundskapten för damlandslaget Pia Sundhage eller varför inte vår eminente förbundskapten för herrlandslaget Erik Hamrén?

I övrigt har veckan marmorerats av ett antal träffar med våra större partners, styrelsemöte med fokus på sportslig utvärdering av det gångna året, träff med vår kontakt på Arbetsgivaralliansen för genomgång av det nya kollektivavtalet med spelarföreningen SFS, avtackningsmiddag med vår avgående sportchef Lennart Sjögren, individuella möten med personal i samband med omorganisationen och gemensamma förberedelser för bearbetningen av våra kära säsongsabonnemangsinnehavare för säsongen 2013.

Vill slutligen framföra en stor kram till min vän Mats Eriksson, ordförande i BK Forward. Forward gjorde en oerhört stark insats under året, Ni var nära en bragd i att via kval avancera till Superettan under helgen. Ni föll på slutet, men Ni reser er och kommer igen!

Jan Karlsson

vd ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908