Inför återstarten av Superettan

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Återstarten av Superettan är här! I morgon tar ÖSK emot Örgryte IS på Behrn Arena kl 17.00 i den 15:e omgången. Det väntas bra väder och dessutom firar vi Matchtröjans dag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Nedan finner du alla förutsättningar inför matchen.

KÖP BILJETT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se gärna till att komma till Behrn Arena i god tid och kom ihåg att det inte är tillåtet att ta med väskor in på arenan.

Truppen
1. Malte Påhlsson
2. Tobias Bjørnstad
3. Oskar Käck
4. Erik McCue
5. Jesper Modig
6. Sebastian Crona
7. Elias Barsoum
8. Mohammed Saeid
9. Peter Gwargis
10. Victor Backman
11. Samuel Kroon
12. Theodor Hansemon
13. Daniel Strindholm
14. Hamse Shagaxle
15. Niclas Bergmark
17. Kalle Holmberg
22. Lucas Shlimon
99. Ahmed Yasin

Ej tillgängliga till matchen är Wessam Dukhan som inte tränat fullt de senaste dagarna och Valgeir Valgeirsson som är avstängd.

Huvudtränare Christian Järdler
– Sett till vårsäsongen är vi nöjda med vissa delar av det vi gjorde. Vi har bytt spelsystem till en fyrbackslinje och har arbetat mycket med att få det på plats. Där tycker jag att vi har sett en utveckling men sen är det ändå så att vi tagit en del poäng färre än vad vi hade velat. Prestationsmässigt har vi fortfarnade varit lite för ojämna även om jag tycker att vi är mer stabila än i fjol. Vi har inga förluster med stor målskillnad utan matcherna är jämna och förlorar vi så är det ofta med uddamålet, detsamma gäller också vid vinst men det är så jämn Superettan är. Defensivt har det ofta sett bra ut och vi har varit stabila med undantaget mot Oddevold där det sviktade. Totalt sett har vi gjort för lite mål och haft svårt att omsätta våra anfall i farliga målchanser, vilket är den största anledningen till att vi vunnit för få matcher.

- Återstarten här i juli har varit väldigt positiv. Lägret som vi hade var väldigt bra och vår trupp trivs väldigt bra ihop. Sen ska de inte trivas allt för bra ihop för det ska vara fight och konkurrans om platserna på träningar, men det har vi också sett en bra nivå på. I träning ligger fokuset fortsatt på vårt egna spel där vi gått igenom alla tidigare matchanalyser för att sammanställa en utvärdering och en prioritetsordning, där det är klart att mycket ligger på anfallspelet. Vi behöver bli mer djupledsorienterade, snabbare omvända bollvinster till farliga anfall och överlag bli ett mer attackerande lag för att kunna göra mer mål.

- Det ska bli kul att vara tillbaka på Behrn Arena igen. Det kommer vara fina förutssättningar, med bra väder och bra publik. Alla i laget känner sig pigga och redo för match och återstart av Superettan. Vi har ett bra truppläge med många friska och tillsamman med att Ahmed blev spelklar samt är med i truppen så har konkurranssituation ökat i laget. Nu tvingas vi välja att ta ut de som är bäst för stunden och inte enbart de som är friska, vilket såklart bara är positivt.

- I morgon förväntar vi oss ett Örgryte som jag tycker är bra offensivt. Tittar man på statistiken som vi alltid gör ser man att de borde gjort fler mål än de har gjort. Det är ett lag som vill ha bollen och har skickliga bollspelare för att spela den. Vi behöver därmed vara duktiga i vårt försvarspel och disciplinerade men också rejäla och vinna våra en mot en dueller. Försvarsmässigt kan deras spel skifta lite mellan hög och låg press men vi känner oss förberedda och störst fokus är alltid hur vi själva anfaller snarare än hur de försvarar.

Örgryte IS
Det klassiska laget från Göteborg ligger för närvarande på en 15:e plats efter 15 omgångar av årets Superettan. På dessa matcher har man spelat in 13 poäng, vilket är tre färre än ÖSK som ligger på en 10:e plats i tabellen. Örgryte avslutade vårsäsongen med en seger på de tre sista matcherna, där resten var förluster, bland annat en fölust med 4-1 mot IK Oddevold på bortaplan. Lagets bäste målskytt är från Sirius inlånade Edi Sylisufaj med sex fullträffar.

Matchen sänds på Max Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908