Sen kvittering gav poäng i Södertälje

Många supportrar på plats fick se ÖSK ta en poäng borta mot Syrianska. Efter ett tidigt ledningsmål av Hasani tog ÖSK tag i taktpinnen i första halvlek. Syrianska lyckades sedan både kvittera och ta ledningen i andra halvlek. I sista matchminuten lyckades Crespo kvittera och matchen slutade oavgjort.

Drömstart i Södertälje

ÖSK fick en drömstart borta mot Syrianska. Efter endast tre minuter spelade såg Shpetim Hasani till att ge ÖSK ledningen med 1-0. Målet kom till efter att Kalle Holmberg kommit loss på kanten och slagit in bollen till Hasani som sedan nickar bollen i ribban och bollen studsar sedan in i mål. ÖSK fortsätter sedan med en bra press där bland annat Crespo får en del lägen.

Syrianska börjar tamt, men får till en farlig frispark efter kvarten spelad. ÖSK får undan till ett inkast. Strax efter kommer ett farligt anfall från Syrianska där Yussuf Saleh försöker spela till en relativt fri Johan Arneng i straffområdet, men lyckligtvis får han inte tag på bollen som rullar ut över kortlinjen.

ÖSK fortsätter sedan att spela stabilt och efter fint spel av Crespo får Holmberg bollen, men skjuter rakt på målvakten som tippar ut till hörna. Dubbel hörna och i andra hörnan blir det läge på returen från målvakten Dejan Garaca men Patrik Haginges skott går utanför. Hittills i matchen har ÖSK visat bra vilja och ett fint arbete både offensivt och defensivt.

Efter en halvtimmes spel får Syrianska sin vassaste chans då Saleh slår en långboll mot Dinko Felic, som i sin tur hittar Arneng som får till ett skott som går en bit utanför. Ytterligare en långboll kommer cirka tio minuter senare och kunde ha blivit riktigt farligt. Bollen hamnar istället för vid fötterna hos framrusande Robert Massi i famnen på Jonas Sandqvist. Första halvlek slut och ledning för ÖSK med ett mål mot noll.

Mardrömstart på andra halvlek

Andra halvlek börjar helt tvärtemot första halvleken. Syrianska kvitterar efter mindre än en minuts spel. Ett inlägg från Södertäljelaget tar på Daniel Bamberg och styr mot mål. I straffområdet står Felic starkare än Ilir Berisha och kan styra bollen in i mål. Syrianska får självförtroende efter målet och tar över stor del av spelet. Matchen fortsätter i Syrianskas anda och Alexander Michel drar på ett distansskott som går något utanför. ÖSK får efter 60 minuters spel till ett bra läge. Mohammed Saeid får till ett skott, men bollen nickas undan och går ut till hörna. Första hörnan blir inget på, medan andra hörnan blir farligare där Berisha går hårt fram men tyvärr nickar bollen över.

Per-Ola Ljung väljer sedan att göra ÖSKs första byten där Holmberg ersätts av Tobias Grahn och Alimi av William Atashkadeh. Efter bytena fick vi se ett mer offensivt ÖSK som får till fler chanser. På en frispark slår Grahn ut bollen till Wowoah istället för att slå mot straffområdet. Wowoah lyfter in bollen och där finns Wikström som nickar. Målvakten räddar men det är en bra nick och Garaca tappar ut bollen igen, men lyckas fånga in den snabbt.

Crespos avgörande i sista minuten

Syrianska får i 73:e minuten in 2-1. Det är Besim Kunic som spelar in bollen till en fri Sharbel Touma som gör mål. ÖSK blir efter målet något passiva. Försvaret blir ibland lidande då man fortsatt väljer att satsa framåt, något som ska visa sig avgörande senare i matchen. I sista delen av matchen byter man in Christoffer Wiktorsson och Saeid får gå ut. Trots att Syrianska haft andra halvlek börjar ÖSK att leverera målchanser under de sista minuterna, men inget går in. Syrianska har även dem några farliga lägen. I den näst sista minuten får Berisha, som flyttats upp till anfallet, en bra träff i straffområdet på en cykelspark, men den träffar en hemmaspelare. Bollen går sedan till en fri Crespo, men han får inte till ett skott. Samtidigt som Syrianska försöker få tiden att gå för att behålla segern lyckas ÖSK med ytterligare ett anfall. I den tredje övertidsminuten får Crespo bollen i straffområdet och skjuter rakt upp i nättaket och resultatet 2-2 är ett faktum och även slutresultatet för ikväll.

ÖSK började matchen bra och fick självförtroende av det tidiga målet Man spelade bäst under första halvlek och stoppade i stort sett allt Syrianska försökte med. Att Syrianska fick det tidiga målet i andra halvlek förstörde mycket av spelet för ÖSK i andra, men trots det gav man inte upp. Syrianska hade en högre nivå i spelet under andra halvlek och en del farliga chanser. Trots det kan man tycka att ett lika resultat speglar matchen bra och även om det inte blev vinst lyckades man vända ett underläge återigen och få med sig en viktig poäng. Välförtjänt av poängen var den stora skara supportrar som dagen till ära tagit sig till Södertälje för att se matchen. Ser vi till tabelläget är det morgondagens match då Gefle tar emot Mjällby som avgör en del, men det viktigaste är att vi tog poäng idag. Nästa match spelas på onsdag hemma på Behrn Arena och vi tar emot gästande Norrköping.

Syrianska — ÖSK 2-2 (0-1)

0-1 Shpetim Hasani (3')

1-1 Dinko Felic (45')

2-1 Sharbel Touma (72')

2-2 Alhassan "Crespo" Kamara (93')