VD:n vid pennan

Förstora bilden

Veckan började i dur, mellanlandade i "nja" och slutade i — moll.

Kalmarmatcherna de senaste två åren har bjudit på långa hemfärder efter 4-1-förluster. Oerhört skönt att bryta denna svit vid vårt pressade tabelläge och vinna för första gången på deras nya och mycket fräscha Guldfågeln Arena.

Äventyret i Södertälje under lördagen ingav snabbt ett stort hopp om ny viktig 3-poängare i jakten på lagen ovanför oss. Dock fick vi efter matchen dessvärre konstatera att räddningen av en poäng i slutminuterna får summeras till "nja" i vår poängjakt. Gefles hemmamatch mot Mjällby under söndagseftermiddagen slutade som bekant 1-0 och gör vårt läge klart tuffare — nu gäller 3 poängare framåt, inget annat!

 

Passar på, då jag själv äger denna "penna" att ge en känga åt en lokal tv-kanal som vinklar och klipper tv-inslag på sådant sätt att utgångspunkten är att vi redan ligger i Superettan 2013, vilket gav en skev och orättvis bild av aktuell intervju. Nog för att vi är pinsamt medvetna om vår utsatta position, men så länge vi har en teoretisk möjlighet att förändra situationen kommer vi göra allt som står i vår makt att göra så.

 

Träffade två av initiativtagarna till uppropet "ÖSK supporters för nystart i fotboll" i veckan. Vi hade en mycket bra och konstruktiv dialog där idéer samt informationsutbyte stod på agendan. Vi kommer återträffas inom kort, vilket jag ser fram emot. Det är inspirerande att lyssna in och samtidigt få sprida information, i detta fall till en större gruppering engagerade supportrar som uttryckt sin starka vilja aktivt bidra till vår framtida utveckling.

 

Mycket av tiden nu för ledning och styrelse kretsar självklart åt frågor som har med den framtida organisationen att göra. I detta läge självklart med två scenarier av serietillhörighet nästa år. Oavsett vilken serie vi spelar i är det viktigt att organisationen har den konkurrenskraft som behövs för att utveckla vår kärnverksamhet till ett vinnande koncept igen. Det är mycket som ska falla på plats samtidigt som ekonomin spelar en oerhört väsentlig roll för förutsättningarna i detta utvecklingsarbete. Hur vi organiserar den sportsliga ledningen är en viktig fråga, där vi i dagsläget jobbar med flera möjliga lösningar parallellt.

 

Diskussioner med våra största leverantörer står i fokus för att under innevarande år tillförsäkra gynnsamma förutsättningar för långsiktiga framtida relationer. Nedstramningen av kostnaderna jämte utveckling och rätt satsning på kärnverksamheten gäller att balansera och avväga, både i tid och i omfattning. Inte en helt lätt ekvation, en utmaning som heter duga, en utmaning som engagerar.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908