VD:n vid pennan, v37

Förstora bilden

Planen för bokslutsarbetet är bestämt med revisorerna, det preliminära datumet för årsstämman är satt till den 12 mars 2013. Det är säkerligen många som kommer vara särskilt intresserade av resumén kring årets resultat och hur vi lägger upp strategin framåt och går vidare.

Planeringen av 2013 års partnersförsäljning går på högvarv liksom inlärningen av vår nya medarbetare Greger på ekonomi. Han kommer vikariera för vår ekonomiansvarige Annica fr.o.m. november och ett och ett halvt år framöver. Vår säljare Magnus Larsson kommer gå vidare till andra utmaningar och avtackades med fika och tårta under fredagen.

2012 års marknadsintäkter har inte summerats fullt ut än, men prognosen pekar åt 31mnkr vilket i stort tangerar fjolårets resultat. Vill passa på att tacka våra partners, stora som små, för ert långsiktiga engagemang och för att ni visar en beundransvärd tålmodighet nu under perioden för våra sportsliga motgångar.

Vi har fyra hemmamatcher kvar och hoppas givetvis att de två kommande bortamatchernas resultat ökar publikintresset för avslutningen. ”Derbyt” mot Norrköping kommer härnäst, en match som brukar få våra supportrar att tända till lite extra – kom du också och ge din energi till laget.

Polisstyrelsen i Stockholms län har föreslagit för polismyndigheten i Stockholm att fortsätta med reducerat kostnadsuttag (75 %) för polisinsatserna vid matcherna hos våra kollegor som driver klubbarna som bolag. Samtidigt pågår en utredning som nationella samordnaren mot brottslighet vid idrottsevenemang, Björn Eriksson, gör på uppdrag av regeringen (där denna del ingår). I samma veva får vi reda på att Kammarrätten i Göteborg avslagit vår överklagan på förvaltningsrättens dom i ärendet ”betalning för polisinsatser vid matcharrangemang”.

Utan att ha analyserat domen är vår spontana inställning att vi tillsammans med SEF kommer fortsätta driva ärendet vidare. Vi kommer träffa länspolismästaren i Örebro i nästa vecka, skillnaderna i uttag mellan länen står på agendan, liksom uppföljningen av vår mycket goda samverkan under våra matcharrangemang.

Tillsammans med Örebro Kommun, Örebro Läns Fotbollsförbund, KIF Örebro DFF och Conventum har vi under veckan planerat ett Fotbollsforum i Örebro, detta tillsammans med representanter från SvFF. Initiativet, som presenterades för SvFF redan i vintras, har som övergripande mål att göra ett stort nedslag för svensk fotboll via ett gediget och attraktivt program för både allmänheten och för oss inom branschen. Fotbollsforum ska preliminärt gå av stapeln i mars 2013 på Conventum och därefter är ambitionen att arrangemanget ska återkomma vartannat år.

Vi kan redan nu utlova spännande och mycket intressanta upplägg under en långweekend där prova-på aktiviteter, föredrag, debatter och intervjuer mixas i en härlig blandning för fotbollsälskare och för er övriga.

Jan Karlsson, VD ÖSK Fotboll

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908