Tredje segern på en vecka

ÖSK spelade hem veckans tredje seger när man på söndagkvällen slog tillbaka GAIS i Allsvenskans nionde omgång. Hemmalaget dominerad från början till slut, och kunde vinna med 2-0 efter mål av Kim Olsen och Fredrik Nordback.

ÖSK kom till spel med i stort sett samma elva som varit flitigast matchad i serien hittills. Enda skillnaden var att Tommy Wirtanen fick en plats i startelvan, då Patrik Anttonen kastat in handduken.

Hemmalaget var också nära att ta ledningen redan efter en halv minuts spel, då Kim Olsen påpassligt snappade upp en hemåtnick med dålig fart. Olsen var fri med gästernas målvakt Dime Jankulowski, men lyckades inte pricka målet med sitt volleyskott.

ÖSK hade flera bra anfall i matchinledningen, dock utan att få till det i det avslutande läget. GAIS å sin sida hade en farlig frispark, som Alvbåge styrde upp i ribban. Bollen damp tillbaka ner på planen, men Alvbåge lyckades få tag i den hårt ansatt av en GAIS-anfallare.

ÖSK:s inledande entusiasm mattades av lite och spelet jämnades ut en aning mot slutet av den första halvleken, och i halvtid var det fortfarande mållöst.

I inledningen av den andra halvleken fick Örebro en möjlighet att ta ledningen då Eric Bassombeng avancerade upp från egen planhalva ända ner mot kortlinjen. Inspelet touchade försvarare och nådde sånär Roni Porokara i straffområdet. Efter det följde ett farligt GAIS-anfall som Michael Almebäck lyckades avvärja som sista man.

Tio minuter in i andra halvlek tog så sportklubben ledningen. Eric Bassombeng hade två man på sig, men tog sig ändå in i straffområdet och serverade Roni Porokara, som touchade bollen vidare till Kim Olsen. Olsen i sin tur sköt från nära håll in bollen i nätmaskorna.

Ett par minuter senare hade GAIS ett bra läge att kvittera när nyinbytte Tommy Lycén fintade bort Tommy Wirtanen och slog in bollen framför mål. Mattias Lindström hade öppet mål vid bortre stolpen, men hann inte riktigt ända fram.

ÖSK bytte med 20 minuter kvar in Alejandro Bedoya istället för Nordin Gerzic. Bedoya såg ut att vara sugen på att göra sitt första mål i Allsvenskan och fick ett bra läge med kvarten kvar. Porokara spelade in bollen från kanten och Bedoya sköt direkt. Målvakten räddade, men returen gick rätt ut. Bedoya högg snabbt på returen, men även denna gång stod Jankulowski i vägen.

Minuten senare var Kim Olsen på väg igenom, men trillade i straffområdet i kamp med en försvarare. Därefter följde en trippelhörna för ÖSK som var nära att ge 2-0. Fem minuter från slutet såg matchen ut att avgöras då Emra Tahirovic skickade in bollen i mål, men domaren hade blåst för GAIS-frispark dessförinnan.

2-0 kom istället på övertid, när Eric Bassombeng - på visit på vänsterkanten - serverade en sopren Fredrik Nordback som behärskat rullade in bollen. 2-0 blev också slutresultat.

Till matchens lirare utsågs Dime Jankulowski för gästerna och Eric Bassombeng för ÖSK.

För ÖSK väntar nu bortamatch mot Malmö, och det redan på onsdag.

Matchfakta: Örebro SK - GAIS