Svag insats mot BP

ÖSK jagade ännu en hemmaseger igår när Brommapojkarna var på besök. Men trots att de svartvita hade ledningen två gånger om blev det bara en poäng till slut.

Det var hemmalaget som skapade matchens första farliga anfall då Samuel Wowoah efter tre minuters spel slog en boll för Roni Porokara att springa på. Roni låg efter Jon Persson när löpduellen började, men sprintade ikapp och skulle till att gå runt när han blev dragen i armen. Frisparken gav en vänsterhörna, som efter en lurig variant gav Wowoah bra skottläge. Tyvärr fick vänsterbacken en dålig träff och skottet gick en bit utanför.

Istället tog ÖSK ledningen fem minuter senare när Patrik Anttonen rundade en motståndare och spelade Bassombeng. Bassombeng lade bollen till rätta och skickade med vänsterfoten in bollen till Kim Olsen, som nådde högre än målvakten och knoppade in 1-0.

Brommapojkarna lät sig dock inte nedslås och kvitteringen kom omgående. I andravågen efter ett inkast fick en omarkerad Henriksson slå ett inlägg mot två medspelare vid bortre stolpen. Philip Haglund mötte med pannan och kvitteringen var ett faktum.

Hemmalaget såg skakat ut och agerade stundtals under press. Därför måste 2-1-målet efter en halvtimmes spel ha kommit som en kalldusch för bortalaget, som hade haft det mesta av spelet dittills. ÖSK fick ett inkast i höjd med offensivt straffområde, och Porokara spelade tillbaka till Wowoah som spelade in bollen med högern. Inlägget hittade Kim Olsen, som lade ner bollen framför Fredrik Nordback som sköt utom räckhåll för Kristoffer Nordfeldt.

Efter målet tog ÖSK över spelet och borde kanske gjort ett mål till före halvtidsvilan. En nyfriserad Eric Bassombeng hade bästa läget då han bröt igenom BP-försvaret rakt igenom mittcirkeln och sedan spurtade mot mål i ensamt majestät. Nordfeldt i BP-målet lyckades dock som sista man få hejd på den pigga kameruanen.

Precis efter halvtidsvilan fick hemmalaget återigen en möjlighet att öka på ledningen, när Bassombeng gick runt Albornoz och hittade en omarkerad Porokara. Ronis volleyskott blev dock helt misslyckat.

Fem minuter in i andra halvlek skapade BP en jättechans när man fick en hörna efter att Alvbåge styrt undan ett skott som ändå skulle gått utanför. Hörnan slogs perfekt mot Haglund i bortre delen av straffområdet och Haglunds nick prickade ribbkrysset. Efter en del kalabalik lyckades sedan Alve få tag på bollen.

ÖSK stack emellan med ett par bra skott av Nordin Gerzic, men det var ändå BP som skulle göra matchens nästa mål. Joakim Runnemo, som matchen igenom hade ett övertag mot Patrik Anttonen, tvåfotsdribblade sig in i straffområdet och spelade till lagkamraten Philip Haglund. I sitt försök att förhindra Haglund ramlade Magnus Wikström och fick bollen under sig och därefter också på armen. Domaren pekade på straffpunkten och Jon Persson var hur säker som helst när han satte bollen i mål.

Med tjugo minuter kvar hade gästerna också en farlig frispark, som Alvbåge lyckades styra ut till en resultatlös hörna. Mot slutet av matchen agerade BP mer och mer försvarsinriktat och ÖSK lyckades skapa en del framåt. Bästa chansen kom i sista ordinarie minuten när Patrik Anttonen lyfte fram en fin boll mot Tommy Wirtanen, som med ett lågt inspel hittade Emra Tahirovic framför mål. Emra fick dock ingen träff på bollen och slutresultatet skrevs till 2-2.

Till matchens lirare utsågs de båda åttorna Fredrik Nordback och Joakim Runnemo.

För ÖSK:s del är det nu bara en match kvar innan sommaruppehållet - bortamatchen mot Halmstad på söndag.