Stark ÖSK-trupp till Folksam Cup finalen

I morgon onsdag spelas (äntligen) finalen i fjolårets Folksam Cup. ÖSK möter överraskningslaget Sköllersta IF i Sköllersta.

En väldig massa regn förra hösten gjorde att man aldrig kom i mål med fjolårets distriktcup. Semifinalerna fick maka på sig till i år och följaktligen så blir det finalspel i maj i stället för någon gång i oktober. På sätt och vis positivt att kunna spela och se finalen i fint sommarväder i stället för i grått och blött höstrusk.

För ovanlighetens skull har ÖSK lyckats ta sig ända fram till den avgörande matchen. Annars brukar det ju vara en eller annan tuva som stjälper länets allsvenska lag över ända. Reglerna i tävlingen är ju sådana, att lag från lägre divisioner får möjlighet att bättra på sin målskörd med hjälp av en eller flera bonustraffar. Blir det sedan också riktiga spelmål kan det bli rätt tufft att komma ikapp och förbi även om man spelare med allsvensk rutin i laguppställningen.

Finalmotståndare är överraskningslaget Sköllersta IF, mest kända för att man i föreningen håller högsta klass i inomhusspelet futsal. I år blev man silvermedaljörer i SM i denna variant av fotboll. Även utomhus har det sett bra ut för Sköllersta. Nyuppflyttade i div 3 var man med och nosade på topplaceringen i serien under några av de inledande omgångarna och i semifinalen i Folksam Cup slog man meriterande ut div 1-klubben BK Forward. Dessutom har man hunnit med att slå ÖSKs talanglag då lagen möttes i en seriematch på Behrn Arena.

Laget som ofta väljer att spela med ett lågt och diciplinerat försvarsspel kryddat med farliga kontringar tränas av ÖSK Ungdoms fotbollsansvarige Jörgen Gustafsson. En hel del av lagets spelare har tidigare representerat något av lagen i ÖSK-familjen. De senaste tillskotten är Martin Pettersson och Fedja Jelecak som kom över från ÖSKs talangtrupp inför årets säsong.

ÖSK kommer till Sköllervallen med en stark trupp, som bland annat innehåller flera av de spelare som i dagarna tagits ut för spel i svenska landslagstrupper. Erik Nilsson och Per Johansson kommer om några dagar tillsammans med Michael Almebäck att representera Sverige i det yngre U21-landslaget, medan Markus Astvald och Oskar Johansson tagits ut för tjänstgöring i landslaget med beteckningen P19/90. Spelare med allsvensk rutin finns det dessutom gott om i truppen. Kompletterar gör sedan några lovande spelare från ÖSK talangtrupp, där det givetvis är extra roligt för talangtruppens lagkapten Daniel Björnqvist att få komma tillbaka och möta sin lagkamrater från i fjol, då han ju representerade sköllerstaklubben.

Matchen börjar på den något udda avsparkstiden 18:00 för att åskådarna skall ha tid att hinna hem för att se kvällens andra cupfinal.

Nominerad spelartrupp:

Marcus Astvald, Alejandro Bedoya, Daniel Björnqvist, Adam Botvidsson, James Frempong, Joakim Gren, Oskar Johansson, Per Johansson, Boris Lumbana, Erik Nilsson, Kristoffer Näfver, Peter Rosendahl, Hassan Sesay, Emra Tahirovic, Bertin Ze, Peter Westman

Final 2008 års Folksam Cup.

Sköllersta IF - Örebro SK

Sköllervallen, 27 maj kl. 18:00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908