Oavgjort i talangmatchen

I en småtrevlig match på ett kylslaget Behrn Arena spelade det vita och det svarta laget oavgjort 2-2. Ett resultat som rätt väl speglade styrkeförhållandena på plan.

Det vita laget bestående av spelare från ÖSKs talangtrupp med "inlånade" Marcus Johansson från Hagahöjden och Muamer Sepic från FK Bosna på topp och Arbogas 15-årige mittbackstalang Brian Nilsson i backlinjen började matchen bäst, delvis kanske beroende på att så gott som alla spelarna känner varandra väl sedan tidigare. Det svarta laget med ÖSKarna Andreas och Yim Ståhl till vänster i backlinjen hade inte samma fördel av personkännedom, men allteftersom matchen gick stämde spelet allt bättre för laget.

Tre snabba mål kring halvtimmesmarkeringen.

Matchens första mål blev också vitt. Bosnas måltjuv Muamer Sepic höll sig framme i en andrabollssituation efter hörna och kunde ge sitt lag ledningen efter pass från Johan Bolin. Deras svarta motståndare lät sig dock inte nedslås av det målmässiga underläget utan kunde själva gå till ledningen några minuter senare. Först höll sig Hovas Sebastian Ohlsson framme och kunde stöta in en boll som lite väl enkelt fick passera genom det vita lagets straffområde. Två minuter senare tar de svarta sedan ledningen när Gauthiods Anders Mogren bestämt slår in en straff efter det att Simon Leonidsson blivit fälld.

Adam gånger 2 utjämnar.

Sedan dröjde det till den 63:e minuten innan två av de främsta aktörerna i det vita laget snyggt gjorde ställningen lika igen. Talangtruppens 16-åriga höstförvärv från Avesta Adam Eriksson slog en 30 meters djupledsboll som effektivt snittade upp den svarta backlinjen. Hans namne Botvidsson sprang igenom på sitt karaktäristiska sätt och gjorde 2-2 målet.

Bra spelat av de svarta.

Ett rättvist resultat och även om båda lagen i slutminuterna hade varsin bra chans att säkra segern för egen del så var det oavgjorda resultatet nog det logiska slutresultatet. Prestationsmässigt får man nog lov att ge en blomma till de inbjudna gästerna i det svarta laget som höll jämna steg med de vita, trots att det var idel nya ansikten i laguppställningen. Till de vitas försvar får anföras, att det av olika anledningar saknades en hel del spelare från vad som i dagsläget skulle vara deras förstauppställning. 

Fri fart längs högerkanten hos de vita.

I det vita laget var det inte så överrasande den snabbfotade högerkanten med Daniel Björnkvist och Adam Botvidsson, som ställde till problem för motståndarna. Adam Eriksson centralt på mittfältet spelade klokt och vårdat matchen igenom och var ju dessutom hjärnan bokom kvitteringsmålet.

Div 2-rutinen vägde tungt hos de svarta.

I det svarta laget var det främst de tre div 2-spelarna Johannes och Kristoffer Skoglund från Köping FF och Anders Mogren från IK Gauthiods som märktes. Men även Arbogas Miralem Malic, snabbe Simon Leonidsson samt Hovas Sebastian Ohlsson glimtade till.

"Positivt var det dessutom att ingen egentligen föll ur ramen och att även de ännu inte så rutinerade 15-åringarna stod för fullgoda insatser."

Matchfakta:

Vita Laget - Svarta Laget 2-2 (1-2) 24. 1-0 Muamer Sepic (Johan Bolin) 29. 1-1 Sebastian Ohlsson (Andreas Ståhl) 31. 1-2 Anders Mogren (straff) 63. 2-2 Adam Botvidsson (Adam Eriksson)

Publik: Ca. 100

Laguppställningar.

Vita laget (4-4-2):

Målvakt:

Nils Carlsson

Backar:

Daniel Björnkvist (69), Johan Bolin, Brian Nilsson (Arboga Södra), Simon Karlsson

Mittfält:

Adam Botvidsson (72), Adam Eriksson, Sebastian Scharnke, Kalle Holmberg (46)(Karlslund)

Anfall:

Muamer Sepic (FK Bosna 92), Marcus Johansson (Hagahöjdens BK)

Ersättare:

Lucas Oskarsson (69), Daniel Delgado (46), Cristopher Kihlgård (72)

 

Svarta laget (4-3-3):

Målvakt:

Jacob Kindberg (IK Sturehov)

Backar:

Kristoffer Skoglund (Köping FF), Nicklas Svensson (IFK Hallsberg), Yim Ståhl, Andreas Ståhl (72)

Mittfält:

Johannes Skoglund (Köping FF), Anders Mogren (IK Gauthiod), Sebastian Ohlsson (74) (Hova IF)

Anfall:

Simon Leonidsson (46), Miralem Malic (Arboga Södra IF), Mohammed Taki (Värmbol FC

 

Ersättare:

Axel Svdberg (mv), Anel Coralic (46), Haris Karameht (74), Jonas Nilsson (72)

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908