Test- och talangmatch på onsdag

ÖSKs nyblivna div 2-lag ÖSK Ungdom spelar i morgon vad som väl blir årets sista match - om nu inte tränarna lyckas ragga upp någon villig träningspartner senare under höst/vinterperioden. I onsdagsmatchen ställs man mot ett lag bestående av inbjudna talanger i den höstavslutning, som är på väg att bli något av en tradition.

Det är tredje gången den här typen av match spelas och i år har man valt ett nytt format. Tidigare har egna och inbjudna talanger blandats i de två testlagen, men den här gången behåller ÖSK sitt lag intakt och man låter testspelarna bilda sitt eget lag.

Traditionellt stark höstsäsong.

ÖSKs talanger kan se tillbaka på en riktigt bra och dessutom obesegrad höstsäsong. Kronan på verket, även om man fick vänta ända tills seriens sista omgång samt ta en del hjälp av jättedödarna från IFK Örebro,  var seriesegern. Sedan dess har man i en nedjoggningmatch hunnit med att slå ett talanglag från Brage med hela 11-0, trots att man använde sig av ett delvis nykomponerat lag.

Elva namn på listan över testspelare.

Än så länge finns det 13 namn på den lista över testspelare, som har tackat ja till ett deltagande i arrangemanget. Helt omöjligt är det väl inte att ytterligare något eller några namn kan bli aktuella för spel fram till onsdag. Om inte, så är det väl troligt att utmanarlaget kommer att behöva kompletteras med någon eller några av ÖSKs egna talanger.

Muamer Sepic i intressant start.

De flesta av de inbjudna spelarna kommer den här gången från granndistrikten. Örebrodistriktets färger skall i år i första hand försvaras av Mirza Cano och Nicklas Svensson från IFK Hallsberg samt av Muamer Sepic, den suveräne skytteligavinnaren i Närkesfyran. En annan skytteligavinnare, om än av något mer blygsam karaktär är Arboga Södras Miralem Malic, som med sina sju mål var farligaste målskytt i årets arbogalag.

Talanger med div 2-bakgrund.

Två spelare som inte är okända för ÖSKs talanger är de duktiga bröderna Skoglund från Köping FF. De har under senare år ställt till med en hel del problem för ÖSK Ungdom innan de och Köping FF inför den här säsongen tog steget upp till div 2. Även Anders Mogren från Grästorps IK Gauthiod och Mohammed Taki från katrineholmsklubben Värmbol FC har också de erfarenheter av spel i tvåan.  

Från Liverpool till Behrn Arena.

Av de yngre spelarna är det väl i första hand norrköpinglaget Hagahöjdens 15-årige talang Marcus Johansson som hunnit få en del uppmärksamhet. Marcus debuterade i A-laget redan förra året som 14-åring och har också hunnit med en sväng till Liverpool för att visa upp sig hos den klassiska Premier League klubben. Arboga Södras 15-åring Brian Nilsson har väl inte hunnit skaffa sig lika mycket erfarenheter, men han var med redan i somras som deltagare i ÖSK talangtrupps sommarproffsvecka och är alltså inte okänd för ÖSKs talangscouter.

Inbjudna spelare:

Karl Holmberg Karlslunds IF mittfält/anfall 1993

Marcus Johansson Hagahöjdens BK  anfallare 1994

Jacob Kindberg IK Sturehov målvakt 1994

Simon Leonidsson BK Forward anfallare/ytter 1992

Miralem Malic Arboga Södra IF  anfallare/ytter 1992

Anders Mogren IK Gauthiod  central mittfältare 1990

Brian Nilsson Arboga Södra IF innerback 1994

Sebastian Ohlsson Hova IF  offensiv mittfältare 1992

Muamer Sepic FK Bosna 92  anfallare 1988

Johannes Skoglund Köpings FF  höger ytterback 1989

Kristoffer Skoglund Köpings FF  central mittfältare 1989

Nicklas Svensson IFK Hallsberg  inner- ytterback 1990

Mohammed Taki Värmbol FC  anfallare/ytter 1991

Återbud på grund av skadeproblem har under de senaste dagarna lämnats av Skiljebo SKs duo Christoffer Brandeborn och Allan Kosik samt av Arboga Södras Dervis Grabus.

Matchen spelas den 21 oktober på Behrn Arena med avspark kl. 19:00.

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908