Talangtruppen: Örebroderby mot IFK

En bortamatch mot IFK Örebro står på ÖSK Ungdoms program den här helgen. Matchen spelas på Brickebackens IP, där hemmalaget oftast brukar visa sig vara en svår motståndare med sitt diciplinerade försvarsspel.

IFK Örebro verkar av allt att döma efter många år i distriktsfotbollen vara på väg att etablera sig i div 3, som är det nationella seriesystemets lägsta nivå. Det första försöket år 2006 blev bara en säsong långt. Respass direkt till närkesfyran, som man dock vann året därpå. Då laget återkom till trean förra året var man bättre förberedda och placerade sig  mitt i tabellen långt från kampen kring de båda strecken.

Målsnålt blir det ofta, då IFK Örebro är ett av lagen på planen. Efter fem omgångar i år har man bara gjort tre mål, vilket dock räckt till två segrar. Av de sex insläppta målen gjordes tre av serieledarna FBK Karlstad efter det att IFK fått en av sina mittbackar utvisad. I övriga fyra matcher har motståndarna inte mäktat med att göra mer än maximalt ett mål på IFKarna.

Att hemmalaget vet hur man skall försvara det egna målet visade man med eftertryck förra säsongen. Trots att man kom sexa i serietabellen var man med bara 25 insläppta mål det lag som hade det bästa försvaret. De offensiva spelarna lyckades dock inte göra fler än 27, varför den slutliga tabellplaceringen ändå inte blev bättre än det perfekta mittlagets.

Årets säsong inleddes med två förluster. Mot FBK Karlstad spelade man som sagt med en man mindre halva matchen och resultatet blev därefter. Därpå följde ytterligare en förlust i örebroderbyt mot Örebro Syrianska. Två vinster och en ytterst knapp 1-0 förlust mot Rynninge IK avrundar vårsäsongen så här långt.

Längst bak i laget har man sin duktige målvakt Fredrik Lundqvist framför en säker backlinje med mittbacken Joakim Signell som primus motor. På mittfältet brukar lagkaptenen  Peter Jonsson driva på sitt lag. Anfallsmässigt har man (den magra målskörden till trots) stora förhoppningar på nyförvärvet Mubarak Nyende från Malmöklubben FC Balkan. Lagets tre mål så här långt har gjorts av Nyende, Jonsson och alltid målfarlige Jörgen Hidman.

IFK Örebros senaste fem seriematcher.

FBK Karlstad - IFK Örebro 3-0

IFK Örebro - Örebro Syrianska 0-1

Adolfsbergs IK - IFK Örebro 0-1

IFK Örebro - Kungsörs BK 2-1

Rynninge IK - IFK Örebro 1-0

ÖSK Ungdom.

Precis som sina motståndare tillhör ÖSK Ungdom seriens målsnålaste lag - både framåt och bakåt. Fem gjorda på fem matcher är för lite om man vill vara med och slåss i tabelltoppen. Bara tre insläppta å andra sidan är riktigt bra. Så det räcker till en plats i tabellens mitt på de inspelade åtta poängen. Till toppen är det å andra sidan en bra bit. Leder serien med full pott efter fem omgångar gör FBK Karlstad. De möter i denna omgång serietvåan och tolvpoängarna från Rynninge IK.

Förra året blev det oavgjort 1-1 då ÖSK och IFK möttes på Behrn Arena efter det att gästerna kvitterat på övertid. Höstmatchen på Brickebacken fick spelas på B-planen på grund av en alltför regnbemängd A-plan. Då blev det revanch för talangerna genom en till slut solid 3-0 seger, trots att ÖSK fick spela hela 75 minuter med en man mindre på plan som ett resultat av Adam Botvidssons tidiga utvisning.

Lasse Zetterlund rapporterar om en skadefri matchtrupp. Laguttagningsproblemen, i den mån han kommer att ha några sådana, består i första hand på att han kan disponera ytterligare en spelare. Adam Botvidsson var avstängd i den förra omgången, men är nu tillgänglig igen för spel. Frågan är nu om Adam tar tillbaka sin plats i startelvan eller om han får börja på bänken. För att ge plats för Adam får Anel Coralic lov att lämna truppen.

ÖSK har inga spelare avstängda i denna omgång, men man kommer till spel med tre man som inte har råd med ett gult kort om man vill vara med nästa vecka. Det är de två mittbackarna Johan Bolin, Moses Reed samt mittfältaren Viktor Lindqvist.

ÖSK Ungdoms seriematcher

ÖSK Ungdom - Arboga Södra IF 2-0

Karlstad BK - ÖSK Ungdom 1-1

ÖSK Ungdom - Sköllersta IF 0-1

IFK Sunne - ÖSK Ungdom 1-1

ÖSK Ungdom - IFK Ölme 1-0

Följande trupp är nominerad för matchen mot IFK Örebro:

Daniel Björnqvist, Johan Bolin, Adam Botvidsson, Axel By, Matheus Carvalho, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Jonathan Ring, Moses Reed, Peter Rosendahl (mv), Sebastian Scharnke, Axel Svedberg (mv)

IFK Örebro - ÖSK Ungdom

Brickebackens IP, 23 maj kl: 14:00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908