Rikard Nilsson inför Göteborg

Förstora bilden

Rickard Nilsson om succéveckan, Svenska cupen och tankarna inför matchen mot IFK Göteborg

- Nu har vi gjort ett par bra matcher och det gäller att hänga i den trenden och inte vara nöjda.

Det gånga veckan var en lyckosam sådan, 9 poäng på 3 matcher. Vad har du för kommenterar till det?

- Det kändes bra. Vi har spelat stabilt i samtliga matcher, även de första var bra defensivt sätt. Vi har successivt förbättrat offensiven så det känns väldigt tryggt i laget just nu.

ÖSK har nu besegrat Helsingborg som är en av favoriterna till Lennart Johanssons pokal samt de regerande innehavarna av bucklan Kalmar FF. Vad säger det om ÖSK i år?

- Att vi också är ett väldigt bra lag, än så länge i alla fall. Det är fortfarande tidigt på säsongen, men vi har tilltro på oss själva. Nu har vi gjort ett par bra matcher och det gäller att hänga i den trenden och inte vara nöjda. Vi måste fortsätta och hela tiden ligga på vår bästa nivå, som är väldigt hög.

Många allsvenska lag rök under helgen i Svensk Cupen medan ÖSK utan problem tog sig vidare med i princip ett helt nytt lag. Det måste kännas bra att andra kliver fram?

Det känns jättebra! Det visar vad jag och Sixten tycker; att vi har en väldigt stark trupp där samtliga spelare håller. I Svenska Cupen är det ofta väldigt hårda matcher och det bevisas då många allsvenska lag åkte ur, så det känns väldigt bra för hela truppen och kunna bevisa det.

Att ändra på ett vinnande lag är inte helt lätt, men det måste finnas en hel del spelare som ger dig och Sixten huvudvärk när ni ska ta ut laget inför kommande match?

- Absolut. Nu har vi spelat tryggt och med samma lag och det svårt att säga om det är rätt eller fel, men vi har ju gjort det bra såhär långt. Det är många matcher och det kommer gå åt många bra spelare, bland annat är Eric Bassombeng avstängd så det kommer att bli en förändring där.

IFK Göteborg väntar imorgon, hur ser du på den utmaningen?

- Det är en stor utmaning. Göteborg är i mångas ögon storfavoriter, men vi känner att om vi får till spelet så kan vi ha en bra chans i den matchen. De gjorde en mycket bra match mot Hammarby senast så det ska onekligen bli väldigt spännande att möta dem.

IFK Göteborg har alltid varit ett klassiskt 4-4-2 lag, men har i år har de utvecklat sitt spel mot 4-3-3. Kommer det passa er tror du?

- Vet inte om det har så stor betydelse. De har hittat ett sätt att spela utifrån deras material som verkar passa dem väldigt bra, men jag tror ändå att om vi gör våra saker bra så har vi möjligheten att slå dem.

Om du får lyfta fram en nyckelingrediens för framgång imorgon, vad skulle det vara?

- Om jag får nämna två saker så är det att defensiven är lika bra som den varit hitintills och att passningsspelet ligger på topp.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908