Länsderby mot Degerfors

Det blev ingen försäsongmatch mellan ÖSK och Degerfors A-lag i år. Istället blir det de båda föreningarnas talanglag som möts i en försäsongmatch på Behrn Arena.

Medan A-truppen är på träningsläger på Cypern fortsätter ungdomarna i talangtruppen förberedelserna för årets seriespel på hemmaplan. För två veckor gästades man av IK Brage och skillnaden mellan div 1-laget och ungdomarna som hör hemma i div 3 var rätt påtaglig. Lördagens gäster påminner nog mer om ÖSKs lag ålders- och erfarenhetsmässigt, varför man nog bör kunna se fram emot en jämnare matchbild.

Degerfors U.

Lördagsgästerna kommer med varubeteckningen U, som indikerar att laget huvudsakligen befolkas av juniorer. Enligt Degerfors Marc Landeman är flertalet av lagets spelare födda åren 1991 och 1992, utökade med några födda 1990 och en spelare född 1993. Snittåldern ligger någonstans mellan 17 och 18 år, vilket alltså matchar ÖSKs trupp ovanligt bra.

Laget har så här långt tagit sig fram obesegrade genom försäsongens matcher. Bland de besegrade motståndarna hittar man Djurgårdens och Strömtorps juniorer, ett B-lag från Karlslund och A-lag från ÖSKs seriemotståndare IFK Ölme och div 4-laget Karlskoga SK. Den starkaste lagdelen är backlinjen, speciellt då Johan Larsson och Fredrik Ahlman från Degerfors A-trupp finns tillgängliga och kan förstärka. Båda två är med i morgon. Framåt är det för det mesta Tobias Blom som står för mål och målchanser. Ett frågetecken inför lördagsmatchen är sjukdomsläget, som decimerat deltagandet på den senaste veckans träningar.

ÖSK Ungdom.

ÖSKs talanglag har denna vårvinter nästan uteslutande matchats mot lag från högre divisioner, vilket resulterat i ovanligt många nollor i förlustkolumnen. Mot Degerfors U får man för en gångs skull en möjlighet att mäta sig mot ett lag som av allt att döma påminner väldigt mycket om talangtruppen till sin struktur. Något som verkligen hör till ovanligheterna för laget.

Talangerna kommer till spel efter två veckor av tung träning med både inne- och utepass. Av de spelarna som förekommit flitigast under försäsongen så här långt saknas Jacob Nilsson (på väg till Norge), mittbacken Johan Bolin samt A-lagets tredjemålvakt Peter Rosendahl, som är på Cypern. Jacob finns med på bänken redo att rycka in om det skulle behövas, men ÖSKs tränare vill givetvis ha så många tillfällen som möjligt att spela in nya spelare på mittfältet. Johans plats som mittback får vänsterbacken Simon Karlsson ta medan ÖSK Söders lovande målvakt Nils Carlsson får göra sin första match i målet för talanglaget. Som vänsterback debuterar Axel By (-93).

Årets träningsmatcher för ÖSK Ungdom.

ÖSK Ungdom - Adolfsbergs IK 1-2

Eskilstuna City - ÖSK Ungdom 3-2

Värmbol FC - ÖSK Ungdom 3-1

ÖSK Ungdom - LSW IF 2-0

ÖSK Ungdom - IK Brage 0-5

Laguppställning.

Målvakt: Nils Carlsson

Backar: Daniel Björnkvist - Gustav Källberg - Simon Karlsson - Axel By

Mittfält: Boris Lumbana - Victor Lindkvist - Sebastian Schanke - Jonathan Ring

Anfall: Edvin Möller - Adam Botvidsson

Ersättare: Axel Svedberg (mv), Marcus Andersson, Anel Coralic, Daniel Delgado, Pontus Jacobsson, Jacob Nilsson, Jonas Nilsson

ÖSK Ungdom - Degerfors IF U.

Behrn Arena 21 mars kl 10:30

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908