ÖSK har koll på skadeläget

Cyper lördag, ÖSK:s träningsläger

ÖSK har haft en skadefylld försäsong. Men nu börjar läget normaliseras. Flera spelare som funnits på skadelistan är tillbaka eller på väg att vara återställda. Och de blessyrer som uppkommit under träningslägret på Cypern är så här långt inte av allvarligare slag. ÖSK:s hälsoteam på plats, naprapaten Urban Juneholm och sjukgymnasten Mattias Martinsson, tycker att läget är under kontroll.

-Att ha lite ont efter en match hör ju till, säger Urban Juneholm med syftning på fredagseftermiddagens möte med Hammarby (seger 2-0).

Så här är den aktuella situationen för de spelare som har eller har haft skador under försäsongen:

Patrik Anttonen: Har stukat höger fotled. Blir bättre och bättre dag för dag. Deltar i de flesta momenten på träning. Fifty-fifty-chans att han kan spela i träningsmatchen på måndag mot Örgryte.

Kim Olsen: Hälsenorna tål belastning väldigt bra nu. Är sliten i baksidan på ena låret. Inte konstigt med tanke på att han varit borta från fotbollsspel ganska länge, enligt Juneholm.  Spelade en och en halv halvlek mot Hammarby.

Tommy Wirtanen: Fick dubbla lårkakor i höger ben mot slutet av matchen mot Hammarby. Är hårt lindad nu och kan inte träna för tillfället. Osäkert om han är klar för spel redan till måndag.

Alejandro Bedoya: Stukade foten rejält när han träffades av en hård boll under Hammarby-matchen. Foten lindad, deltog inte i träningen på lördagen. Enligt Juneholm/Martinsson behövs det  minst nån vecka innan han kan vara i full träning igen.

Fredrik Nordback: Är helt OK.

Glenn Holgersson: Opererade sitt knä för precis ett halvår sedan. Rehabiliteringen går helt enligt planerna. Deltar i viss träning på lägret. Bedöms kunna vara klar för spel efter sommaruppehållet.

Robin Staaf: Fick nyligen ljumsken opererad av idrottskirurgen Svärd i Göteborg. Fem veckor kvar på en första del av rehabilitering. 3-6 månader, enligt uppgift, beräknad tid innan man kan vara redo för spel efter en sådan ljumskoperation.

Hemma i Örebro finns Mikael Jidsjö och Gustaf Lundholm som båda jobbar med sin rehabilitering.  Gustav gjorde sin korsbandsoperation ett par veckor efter Glenn Holgersson och rehabiliteringen går helt enligt planerna också för honom. Jidesjö har opererat en fot och enligt Juneholm/Martinsson räknar man med att han nu kan börja  komma igång.

Krister Linnér

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908