Inför ÖSK Ungdom - IFK Ölme

Efter det oavgjorda resultatet borta mot IFK Sunne är det dags för ÖSK Ungdom att gå för en trepoängare, då IFK Ölme kommer till Behrn Arena.

IFK Ölme - en fallen storhet.

Så sent som för fem år sedan tampades IFK Ölme och Degerfors i toppen av vad som då hette div 2 Västra Svealand om den åtråvärda kvalplatsen för spel i Superettan. Det blev en strid ända in till den sista omgången, som Degerfors avgjorde till sin fördel tack vare bättre målskillnad. Sedan började det att gå utför för Ölme och två år senare tvingades laget lämna div 2. Man befinner sig numera i vad man kanske skulle kunna kalla en återuppbyggnadsfas under sportslig ledning av sin tränare Roger Werner. IFK Ölme var för övrigt det lag som på sätt och vis gjorde slut på ÖSKs uppflyttningsambitioner förra året. I den 19 omgången, spelade lagen oavgjort 1-1 i en match som i väldigt hög grad kom att präglas av varningar och utvisningar (ÖSK: tre enkelgula och två dubbelgula; Ölme: tre enkelgula, ett dubbelgult och ett rött).

Den här säsongen har Ölme hämtat hem målgöraren Kenny Sandström efter dennes rätt misslyckade år hos Karlstad BK. Tillsammans med den hyperfarlige Saeed Rashid, som brukar snitta över ett mål per match över en säsong, förfogar kristinehamnarna över en giftig anfallsduo. Christoffer Rubin, i fjol hos Rynninge, finns också med i årets trupp, liksom den kampglade mittfältaren Emmanuel Ekeh, som bestämt sig för att snöra på sig fotbollsskorna igen. Ekeh tränade ett tag med BK Forward i vintras, men lyckades inte ta någon plats i den truppen.

Inför lördagsmatchen har Ölme tagit sju poäng, två mer än ÖSK Ungdom. I den senaste omgången blev det förlust mot Rynninge efter en ordentlig dommartabbe, där ett mål godkändes trots att det var två bollar inne på plan.

IFK Ölmes seriematcher.

Örebro Syrianska - IFK Ölme 0-1

IFK Ölme - Adolfsbergs IK 3-1

Kungsörs BK - IFK Ölme 2-2

IFK Ölme - Rynninge IK 1-2

ÖSK Ungdom - dags för några mål?

Talangtruppen har börjat sin säsong på ett traditionellt sätt med några halvsvaga resultat och klent målskytte. Det brukar ju bli bättre framåt hösten, men vill man vara med och slåss i tabelltoppen krävs det även en hel del vårpoäng och speciellt då på hemmaplan. Av lagets fyra mål så här långt har Edvin Möller gjort tre och det fjärde hade Jonathan Ring som avsändare. Lyckligtvis är laget utrustat med ett starkt försvar, så det har blivit en del poäng trots problemen med målskyttet.

I den senaste matchen mot IFK Sunne försökte man från tränarnas sida att få igång målproduktionen med en 4-4-1-1 uppställning, där Boris Lumbana var första anfallare med Edvin Möller ett halvt snäpp bakom. Uppställningen lyckades väl inte hundraprocentigt och i andra halvlek hamnade Boris på sin normala högerkantsposition, efter det att laget tvingats till en del omdisponeringar. En offensiv jobspost inför Ölmematchen är att snabbe Adam Botvidsson redan hunnit samla på sig tre gula kort och därför är avstängd. I farozonen med två gula är Johan Bolin, Moses Reed och Viktor Lindqvist. Det har förvisso blivit en hel del gula kort i säsongsinledningen. Positivt jämfört med tidigare år är dock att inget erhållits för protester, något som var väldigt vanligt förra året.

ÖSK Ungdoms seriematcher

ÖSK Ungdom - Arboga Södra IF 2-0

Karlstad BK - ÖSK Ungdom 1-1

ÖSK Ungdom - Sköllersta IF 0-1

IFK Sunne - ÖSK Ungdom 1-1

Följande spelartrupp är nominerad för matchen mot IFK Ölme:

Daniel Björnqvist, Johan Bolin, Axel By, Matheus Carvalho, Anel Coralic, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Jonathan Ring, Moses Reed, Peter Rosendahl (mv), Sebastian Scharnke, Axel Svedberg (mv)

ÖSK Ungdom - IFK Ölme

Behrn Arena, 16 maj kl: 13:00

ÖSKs guld- och silvermedlemmar har fri entré.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908