Cupförlust mot Häcken

Förstora bilden

ÖSK mötte på onsdagkvällen Häcken på Rambergsvallen för match i Svenska Cupen. Kvartsfinalen slutade dock med förlust, sedan Paulinho gjort matchens enda mål en kvart in i andra halvlek.

Rambergsvallen är inte en stor arena, men ändå var det duktigt glest på läktarna. Endast 1 031 åskådare såg matchen på plats; av dessa var omkring hundra örebroare, vilket gjorde att det var bortaklacken som dominerade ljudbilden denna afton.

 

Matchen inleddes trevande, och det dröjde ett tag innan första målchansen skapades. Då var det hemmalaget som oroade genom ett skott tätt över av Jonas Henricsson. ÖSK å sin sida skapade sin första chans när Michael Almebäck gjorde en viktig brytning på mittplan och därefter spelade ut en fin boll till Eric Bassombeng. Basse fick på ett mellanting mellan skott och passning och bollen gick precis utom räckhåll för framrusande Robert Walker vid bortre stolpen.

 

I mitten av första halvlek trodde hemmapubliken att Häcken tagit ledningen när Westman räddade ett skott av Henricsson och bollen fastnade i utsidan av burgaveln.

 

Efter en knapp halvtimmes spel fick ÖSK en jättechans och svidande nära att göra första målet. James Frempong tvärlurade sin försvarare genom att peta förbi bollen på ena sidan av honom och själv gå på den andra. Med inspelet hittade han sedan Walker i bra position framför mål. Walker fick på en bra bredsida, men målvakten lyckades reflexrädda. Det blev hård kamp om returen och bollen rullade runt vid mållinjen i vad som kändes som evigheter. Från läktarplats kändes det helt otroligt att det inte blev mål.

 

Hemmalaget i sin tur hade en bra chans i den 35:e minuten, när en hörnnick av Ranegie räddades på mållinjen av Nordin Gerzic. Några minuter senare hittade Häckens Chibuike plötsligt en motorvägsyta mot ÖSK-målet, men då avvärjde Bertin Zé med en lika kall som klockren brytning. Innan dess hade Robert Walker också hunnit med att oroa motståndarnas målvakt med ett riktigt bra distansskott som var nära att resultera men som landade på nättaket.

 

Sista chansen i första halvlek fick James Frempong, när Samuel Wowoah lyfte in en frispark på högerkanten mot bortre delen av straffområdet. Tyvärr stod målvakten i vägen även denna gång, till besvikelse för de tillresta bortasupportrarna som oförskräckt förkunnade att de skulle stötta sitt lag såväl genom Tour de France som genom Wimbledon.

 

I början av andra halvlek fick Paulinho ett friläge efter en snygg framspelning mellan ÖSK-försvararna. Peter Westman var dock vaken och var snabbt ute parerade.

 

Tio minuter senare var man återigen framme och en omarkerad Paulinho till vänster i straffområdet spelade Vinicius som lika omarkerad fick på en halvträff som gick utanför. Istället tog hemmalaget ledningen i den 59:e minuten när Paulinho återigen bröt fram på vänsterkanten. Denna gång avancerade han in mot mål och besegrade Westman med ett skott som gick in via första stolpen.

 

ÖSK skapade ett par kvitteringschanser, bland annat hade Bassombeng ett bra läge att ta avslut men stannade upp och passade istället. Med en kvart kvar hade man också ett bra anfall där Bassombeng hittade Bedoya vars skott täcktes till hörna. Den i sin tur nickades i ribban av Almebäck.

 

1-0-målet blev dock matchens enda, och därmed blev det Häcken som avancerade till semifinal på ÖSK:s bekostnad. ÖSK får dock möjlighet till snar revansch, då lagen ska mötas två gånger i Allsvenskan i juli månad.

 

Matchfakta:

BK Häcken - Örebro SK

1-0 (0-0)

 

1-0 (59) Paulinho

 

Varningar, ÖSK:

Bassombeng, Zé.

Publik

: 1 031.

 

Örebro SK:

Peter Westman (k) - Joakim Green, Michael Almebäck, Bertin Zé, Samuel Wowoah - Nordin Gerzic (ut 60), Erik Nilsson (ut 69), Alejandro Bedoya - Eric Bassombeng, Robert Walker, James Frempong (ut 80).

Avbytare:

John Alvbåge, Glenn Holgersson (in 80), Fredrik Nordback (in 60), Tommy Wirtanen, Michael Jidsjö (in 69).

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908