Omstart för talangerna

Förstora bilden

Efter några veckors sommarsemester för spelare och stab har talangtruppen kört igång sitt höstprogram. Inte för att det är höst än, men det är nu som förberedelserna för höstomgångarna påbörjas.

Med några dagars kom-igång-träning i benen reser truppen till Falun och Lugnet på fredag för ett miniträningsläger. Dalavistelsen avslutas med en match mot Korsnäs IF (Dalavallen på söndag kl. 15:00). Innan seriespelet drar igång med en svår bortamatch mot Rynninge den 25 juli kommer laget även att hinna möta fjolårets seriesegrare från Köping FF. Den matchen spelas fredagen den 17 juli kl. 19:00 på Behrn Arena.

Några större förändringar har det inte skett i truppen under sommaruppehållet. Sedan tidigare har Markus Andersson gått tillbaka till sin moderklubb HOIF och brasilianske Matheus Carvalho lämnade som planerat truppen efter våromgångens sista match.

Simon Persson från Rynninge imponerade med sina välriktade nickar.

Under de tre första dagarna denna vecka har ÖSK haft två stycken provspelare på plats. Simon Persson från Rynninge IK spelade tidigare back, men är numera omskolad till anfallare. Sextonårige talangen David McKenzie från Linköpingslaget Gottfridsberg (div 6) kan spela både som anfallare och som yttermittfältare.

För Simon Perssons del handlar det nog i första hand om att försöka träna sig till en permanent plats i truppen, medan David McKenzie besöker ÖSK för att känna sig för och bekanta sig med förutsättningarna i Örebro.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908