Inför bortamatchen mot Jitex BK

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Efter två raka hemmamatcher har det i morgon blivit dags för en bortamatch i Mölndal. För motståndet står Jitex BK och matchen börjar 15:00.

truppen:

1. Agnes Lundberg Vesterlund
3. Josefine Eklund
6. Agnes Andersson
7. Nora Thörngren
8. Matilda Wennberg
9. Emilia Andersson
10. Ella Gunnarsson
13. Maja Eriksson
14. Izabella Hurtig
15. Nellie Thörngren
16. Grace Wallin
17. Alva Hyttinen
18. Moa Arlebo
19. Amelia Olofsson
20. Rebecka Mannström
21. Olivia Stråle
24. Selma Rajakangas
26. Ellen Portugués

De spelare som ej är tillgängliga för uttagning till matchen på grund av skador är Klara Spångberg, Clara Heiche, Ida Henriksson, Sofia Westerlund, Emelie Alfredsson och Cornelia Karlsson.

Huvudtränare Dennis Gabrielssons tankar:
- Truppens status är bra även om skadeläget är ungefär den samma som förut. Vi förväntar oss att få tillbaka ett par spelare de kommande veckorna och där är Ella Gunnarsson närmast en återkomst.

  • - Det var ett klart steg framåt i vår prestation senast mot GUSK vilket vi tagit med oss i tränigsveckan som varit. Sen hade vi gärnat fått med oss poäng ifrån den matchen men det var steg i rätt riktning. Alla matcher är viktiga på den här nivån och vi behöver ta poäng i så många matcher som möjligt för att hålla tre lag bakom om oss när det ska sumeras. Samtidigt är det fortfarande en match i taget och vi har bara spelat fem omgångar än så det finns ingen anledning att kolla i tabellen för mycket. Vi åker till Mölndal med samma inställning och ambition att ta fler poäng.

Jitex BK

Ännu ett klassiskt damlag väntar för ÖSK på lördag. Jitex med sina sex SM-guld har tillbringat de senaste säsongerna i Elitettan och förra året slutade man på en 7:e plats. Med sina fyra inspelade poäng ligger Jitex på en 9:e plats i årets upplaga av Elitettan. En plats före ÖSK men med lika många poäng och laget från Mölndal är före på grund av en bättre målskillnad. Jitex kommer senast från ett oavgjort resultat och vinnaren av denna matchen har möjlighet att kunna titta uppåt snarare än nedåt i en tabell som fortfarande befinner sig i ett tidigt skede.

I denna tabell hittar vi dock två lag i toppen som står på fullpott med fem vinster var, Allingsås IF och Umeå IK, dessutom är Bollstanäs SK obesegrade med fyra vinster och en oavgjord. Tittar vi i botten hittar vi två lag som fortfarande letar efter sina första segrar, IFK Kalmar och Sundsvals DFF.

Sändning

Matcherna i Elitettan sänds av Expressen och med ett +Allt-abbonnemang kan du se alla matcher både hos Expressen och hos NA:

Expressens sändning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908