Flyt med vädret i Dalarna

Förstora bilden

ÖSKs talanger befinner sig för tillfället i Falun på ett träningsläger och rapporterar att man trots regnandet lyckats genomföra sitt program enligt plan.

Planeringen verkar ha fungerat perfekt. Trots lågtrycket, som härjar som bäst över Sverige, har ÖSKs talangtrupp kunnat genomföra sitt program utan att deltagarna blivit blöta. - Det har regnat mellan passen, berättar Håkan Juhlin, men när vi varit ute har det hållit upp.

Fyra träningspass plus match.

Talangerna anlände till Falun på fredagen i tid för ett kvällspass på Dalavallen, en konstgräsplan i anslutning till idrottansläggningen Lugnet, där spelarna ligger förlagda i en stugby. Idag lördag har man hunnit med två träningspass och i morgon tränar man på förmiddagen innan lägret avslutas med en träningsmatch på eftermiddagen mot Korsnäs IF. Även när det gäller valet av motståndare har matchningen fungerat perfekt. I sin div 3-serie har söndagsmotståndarna spelat till sig 18 poäng, precis lika många som ÖSK lyckats bärga.

Ledarlaget tävlingsbäst.

Emellan träningspass och regnskurar har man även hunnit med några tävlingar, vilket givit ledarlaget, bestående av vinnarskallarna Lasse Zetterlund, Erik Österlund, Lars-Erik Anttonen och Håkan Juhlin, möjligheten att visa att gammal är äldst om man skall döma av rapporterna från Falun. I den första grenen äventyrsgolf verkar segern faktiskt ha varit relativt oomtvistad, medan uppfattningarna om hur bowlingen slutade går isär.På det teoretiska planet har det inte så mycket handlat om speluppläggning utan mer om organisatoriska frågor. Tipselitprojektet och ÖSK Elitfotbolls organisation har presenterats.

17-mannatrupp.

Truppen i Falun består av 17 spelare och 4 ledare. Med Nils Carlsson på landslagsläger i Halmstad och Peter Rosendal i A-truppen har Axel Svedberg fått sällskap på målvaktssidan av Jacob Rinne från Laxå IF. Adam Eriksson från Avesta, som från och med i höst kommer att träna med talangruppen, är också med liksom Albin Ek, lagkapten för ÖSK Ungdoms P-93or.För matchen mot Korsnäs rapporteras det att så när som på lite ljumskkänningar för Gustav Källberg och Jonas Nilsson är alla pigga och spelsugna. Laget för matchen mot Korsnäs tas ut efter förmiddagsträningen och Håkan Juhlin räknar med att alla spelare kommer att få speltid.

Spelartrupp:

Målvakter:

Axel Svedberg, Jacob Rinne (Laxå IF)

Backar:

Daniel Björnqvist, Axel By, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Yim Ståhl

Mittfält:

Adam Botvidsson, Daniel Delgado, Albin Ek (ÖSK Ungdom, P93), Adam Eriksson (Avesta AIK), Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Jonas Nilsson

Anfall:

Anel Coralic, Christopher Kihlgård, Edvin Möller

Matchen spelas på Dalavallen i Falun med avspark kl. 15:00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908