Inför hemmamatchen mot IK Brage

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

Andra raka hemmamatchen väntar för herrlaget i morgon söndag när man tar emot IK Brage klockan 15:00 på Behrn Arena.

KÖP BILJETT Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Truppen:

 1. 1. Malte Påhlsson
  2. Tobias Bjørnstad
  3. Oskar Käck
  4. Erik McCue
  5. Jesper Modig
  7. Elias Barsoum
  8. Mohammed Saeid
  9. Peter Gwargis
  10. Victor Backman
  12. Theodor Hansemon
  14. Hamse Shagaxle
  13. Daniel Strindholm
  15. Niclas Bergmark
  17. Kalle Holmberg
  18. Bilal Fousseni
  22. Lucas Shlimon
  24. Wessam Dukhan
  27. Valgeir Valgeirsson
  28. Adam Bark

De spelare som ej är tillgängliga till matchen är fortsatt skadade Linus Alperud och Samuel Kroon samt avstängde Sebastian Crona.

Huvudtränare Christian Järdler:
- Det har varit en bra träningsvecka där vi känner oss stärkta från vinsten senast som vi gjorde oss förtjänade av. Vårt skadeläge fortsätter bli bättre och vi förväntar oss att Linus är helt tillbaka i träning nästa vecka. Samuel följer sin rehabplan bra men är fortfarande någon vecka bort.

– Vi ser fram emot att gå in på hemmaplan igen. Där känner vi oss trygga och hoppas på ett fortsatt stort stöd med mycket publik som kan hjälpa oss mot en vinst. Det kommer bli en tuff match mot ett bra lag som vi tidigare varit nära att vinna emot men inte lyckats med än och jag tycker vi har alla möjligheter att göra det i morgon. Brage är det lag som kanske har den största kontinuiteten i hela serien. De hade Kleber (Saarenpää) i sex år innan och deras nya tränare har båda jobbat som hans assistenter, så det är ett Brage som mer eller mindre gör samma sak år ut och år in. De är stabila och vi vet till stora delar vad som väntar.

Om IK Brage

Borlänge-laget har öppnat säsongen starkt med två segrar och två oavgjorda matcher. Detta ger laget inför denna omgång en tredje plats. Det ska sägas att det är jämnt i toppen av Superettan med fyra lag på åtta poäng, det har nämligen även Landskrona BoIS, Degerfors IF och Utsiktens BK.

IK Brage har inför säsongen bytt tränare från Kleber Saarenpää efter sex säsonger till två av hans tidigare assistenter, William Bergendahl och Jan Mian. Det är även ett Brage som ÖSK tidigare haft svårt för. Då man senast har fyra knappa förluster mot laget.

Matchen sänds på Discovery+ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908