Äntligen seger igen!

I årets näst sista hemmamatch tog ÖSK emot Halmstad på fredagkvällen. De svartvita har haft det motigt på sistone och uppförsbacken blev ännu brantare när Halmstad tog ledningen på en billig straff halvvägs in i första halvlek. ÖSK kunde dock kvittera omgående genom Roni Porokara, som också gjorde segermålet i andra halvlek.

Endast 4 223 tappra hade trotsat höstkylan och sökt sig till Behrn Arena, vilket gjorde att det var ordentligt glest på läktarna.

Båda lagen svarade för en trevande matchinledning, och hade en varsin chans att göra ett första mål; Halmstad efter en genomskärare mot Marcus Olsson, som John Alvbåge räddade och ÖSK efter ett inspel av Marcus Astvald som Kim Olsen var nära att komma åt.

Efter en knapp halvtimme var Marcus Olsson åter på språng i offensivt straffområde, trillade på sina egna ben och fick en straff som plåster på såren. Straffen förvaltades säkert av Emir Kujovic, och bortaledningen var ett faktum.

Ett par minuter senare var det nära att den ledningen fördubblades, när  Mikael Rosén drog iväg ett skott som Samuel Wowoah fick undan på mållinjen.

Istället kom kvitteringen strax därefter när ett inlägg från Patrik Anttonen letade sig fram till Roni Porokara via en back. Roni bröstade bollen till rätta och sköt på volley. Skottet tog i stolpen, men gick ändå i mål efter en studs på HBK-målvakten Magnus Bahnes axel.

Efter kvitteringen skapade ÖSK en del tryck och hade några långa anfall där man gång på gång återerövrade bollen på offensiv planhalva. Även Halmstad fick en chans när Marcus Olsson nickade på en högerhörna, men Nordin Gerzic fanns påpassligt på plats på mållinjen.

I den andra halvleken tog hemmalaget över mer och mer, dock utan att skapa så värst många heta målchanser. Ett bra anfall kom tio minuter in i den andra halvleken när Alejandro Bedoya var på god väg igenom gästernas försvar efter ett väggspel med Nordin Gerzic, men revs ner i straffområdet. Domaren viftade avvärjande, till stor irritation för både Bedoya och hemmapubliken.

Med tjugo minuter kvar var Bedoya ute på ännu en offensiv räd och denna gång tog han sig in i straffområdet mellan två moståndare och serverade en omarkerad Roni Porokara som via stolpen sköt in 2-1 till ÖSK.

Halmstad fick egentligen bara en ordentlig kvitteringschans, och den kom i den andra stopptidsminuten, när Michael Görlitz efter ett inkast sköt ett skott som Alvbåge tippade i ribban. Returen hamnade hos Kujovic, men hans avslut gick utanför.