Tufft och jämnt mot IFK Göteborg

Örebro SK mötte på onsdagkvällen guldjagande IFK Göteborg hemma på Behrn Arena. Matchen var en ganska typisk toppmatch; tuff, jämn och målchansfattig. Ganska logiskt slutade den också med oavgjort, 0-0.

Det var de svartvita som inledde bäst när domare Stefan Johannesson blåste igång matchen inför 11 191 åskådare på Behrn Arena. Man hade bra fart på benen direkt från start och hade ett par bra anfall.

Den bästa möjligheten kom efter 12 minuters spel när Marcus Astvald skottfintade och tog sig förbi en försvarare till vänster i offensivt straffområde. Tacklingen kom sent och ropen på straff var många, men varken domare eller linjedomare tyckte det var värt en avblåsning. Johannesson fick sedan utstå ytterligare busvisslingar när han i anfallet efter blockerade ett skott från Astvald.

IFK Göteborg kom igång mer mot andra halvan av första halvlek. Efter en halvtimmes spel hade man ett bra läge, men då volleybredsidade Stefan Selakovic bollen i burgaveln från nära håll.

Det var stundtals tuffa tag på planen. Bland annat belönades Michael Almebäck med gult kort sedan han manglat Theodor Bjarnason, och Ragnar Sigurdsson i Göteborg varnades efter en eftersläng i offensivt straffområde.

Göteborgs bästa målchans kom i slutet på första halvlek, när Sebastian Eriksson nickade över i ruskigt farligt läge.

Knappa tio minuter in andra halvlek fick rödklädda Blåvitt en bra chans till, när bollen hittade ut till Stefan Selakovic till höger i straffområdet efter några missar och förlorade närkamper i ÖSK-försvaret. Alvbåge var dock med på noterna och svarade för en fin räddning.

Efter en timmes spel bytte Nordin Gerzic av Marcus Astvald och ÖSK ändrade från 4-3-3 till 4-4-2.

Några minuter senare fick Alvbåge göra ytterligare en stark räddning när en lyftning från Göteborgs högerkant höll på att segla in under ribban.

Mot slutet av matchen tog ÖSK över lite igen, mycket tack vare Gerzic dribblerier i mitten. Med en kvart kvar hade Nordback en nick strax utanför efter en hörna signerad Samuel Wowoah.

Dryga fem minuter senare spelade Gerzic fram Magnus Kihlberg till vänster i straffområdet, men Kim Christensen i Göteborgsmålet svarade för en räddning som liknade den Alvbåge gjorde i andra halvlekens början.

ÖSK hade också några hörnor, men trots en del trassel framför motståndarnas mål lyckades man inte peta in någon boll den här kvällen. 0-0 stod sig matchtiden ut.

Till matchens lirare utsågs Adriano för hemmalaget och Gustav Svensson för gästerna.