Talangtruppen: Sanningens omgång

Dags för den sista omgången i årets div 3 Västra Svealand. ÖSK Ungdom reser till Arboga för att avsluta höstens seriespel.

Äntligen skall tabellen (vilken som bekant aldrig ljuger) få avslöja, vilka lag som lägger beslag på direkt- resp. kvalplatsen och vilket lag som får göra Arboga Södra och Kungsörs BK sällskap ner i den del av underjorden som går under benämningen div 4.

Arboga Södra

Hemmalaget var som nykomling förra året ett fräscht överraskninglag, som ända till den sista omgången var med och slogs i serietoppen. I år har man inte alls lyckats lika bra. Rätt tidigt stod det klart att det nog skulle bli en jobbig säsong för västmanlänningarna. Till och ifrån har dock laget sprattlat till och fått med sig ett bra resultat. Allra mest sprattlade man för två veckor sedan, då man hemma slog serieledarna Karlstad BK med 5-3 efter att ha gått upp till en fyramålsledning efter ca. 35 minuter spel. Samma KBK som man i våras fick stryk av med 10-0. På meritlistan finns även ett 3-3 resultat hemma mot Rynninge. Arboga är i sina bästa stunder definitivt inte ofarliga. Segern över KBK tände ett visst hopp om att man trots allt skulle kunna hålla sig kvar, men en förlust på bortaplan med 4-2 mot FBK Karlstad beseglade lagets öde. Även i matchen mot de nuvarande serieledarna höll man emot mycket bra och det var först med 9 minuter kvar att spela som FBK kunde slå in sitt 3-2 mål.Lagets främste målgörare denna säsong är Miralem Malic som gjort sju för A-laget och som formligen öser in mål i junior/reservlaget. Det är en spelare som ÖSK-försvararna definitivt måste se upp med. Mittbacken och den tidigare talangtruppsspelaren Gustav Gustavsson är näst bästa målgörare på fyra, vilket är bra gjort av Gustav, men samtidigt innebär något av ett underbetyg för lagets mer offensivt inriktade spelarna. Underbetyg får det också bli för försvarsspelets 58 insläppta mål på 21 matcher, trots att man i Glenn Schön har en målvakt som brukar kunna hålla rätt tätt.

Arboga Södras fem senaste resultat.

Adolfsbergs IK - Arboga Södra IF 1-1

Arboga Södra IF - Sköllersta IF 1-3

Örebro Syrianska BK - Arboga Södra IF 2-1

Arboga Södra IF - Karlstad BK 5-3

FBK Karlstad - Arboga Södra IF 4-2

ÖSK Ungdom.

ÖSKs talanglag har precis som vanligt haft en mycket stark höstsäsong och är obesegrade i de senaste åtta matcherna (målskillnad 38-9). Förstärkningarna från A-truppen i form av Michael Jidsjö, Gustaf Lundholm och James Frempong (till och ifrån) har givit laget det lilla extra som behövdes för att gå från att ha varit ett försvarsstarkt, men inte speciellt målfarligt lag, till att bli riktigt vassa framåt. Samtidigt har försvarsspelet fortsatt att fungera riktigt bra.Efter en rätt omfattande spelaromsättning inför denna säsong har de artonåringar, som började spela regelbunden A-lagsfotboll i våras vuxit in i sina nya roller, samtidigt som de lite äldre nyförvärven Daniel Björnqvist, Johan Bolin och Sebastian Scharnke givit laget den stadga som behövts.

ÖSK

Ungdoms fem senaste resultat.

Örebro SK Ungdom - IFK Örebro 6-4 IFK Ölme - Örebro SK Ungdom 0-6 Örebro SK Ungdom - IFK Sunne 3-1 Sköllersta IF - Örebro SK Ungdom 0-8 Örebro SK Ungdom - Karlstad BK 5-2Lasse Zetterlund och Erik Österlund kan glädja sig över att till årets sista seriematch förfoga över en komplett trupp. Inga avstängningar, skador eller sjukdomar begränsar urvalet och man kan till och med ha fem spelare på bänken. Något som inte varit så vanligt under hösten. Den 16:e spelaren är i det här fallet Viktor Lindqvist som missat de två senaste matcherna på grund av först avstängning och sedan förkylning. Hur laget kommer att ställas upp blir en senare fråga, men helt klart är att de som hamnar på bänken lika gärna hade kunnat vara med i startelvan

.

Uttagen spelartrupp:

Daniel Björnqvist, Adam Botvidsson, Axel By, James Frempong, Michael Jidsjö, Boris Lumbana, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Gustaf Lundholm, Edvin Möller, Jonathan Ring, Peter Rosendal, Sebastian Scharnke, Axel Svedberg.

A

rboga Södra IF - ÖSK Ungdom

Ekbackens IP, 26 september 14:00

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908