Tre viktiga poäng mot Djurgården

Krislaget Djurgården gästade på måndagkvällen Behrn Arena för match i Allsvenskans nittonde omgång. ÖSK fick en drömstart då Fredrik Nordback satte 1-0 redan efter fyra minuter. Fem minuter före slutsignalen punkterades matchen av Per Johansson, som sköt 2-0 på Marcus Astwalds inspel.

Dryga 9 000 hade sökt sig till Behrn Arena för att se det svartvita hemmalaget ta sig an Djurgården. De flesta såg nog fram emot en trevlig tillställning när Kim Olsen fälldes i offensivt straffområde efter ett fint one-touch-anfall som sågade sönder Djurgårdsförsvaret i matchinledningen. Domaren pekade tveklöst på straffpunkten och fram klev lagkaptenen Fredrik Nordback som på ett säkert sätt satte bollen i nätmaskorna.

I mitten på första halvlek var ÖSK återigen på visit i motståndarnas straffområde, denna gång i form av Roni Porokara som rundade Djurgårdsbackar som om de var blårandiga koner. Inspelet mot Kim Olsen vid bortre stolpen blockerades dock av en försvarare.

Djurgården å sin sida hade svårt att komma till klara lägen, och egentligen bara hade två chanser i första halvlek. Den första var när Sebastian Rajalakso klev in från sin vänsterytterplats och testade John Alvbåge med ett distansskott. Skottet orsakade en del huvudbry, men inte värre än att Alve ohotad kunde knipa sin egen retur. Rajalakso var också den som låg bakom den andra chansen, då han stillastående sköt ett skott som sånär överlistade Alvbåge. Dock lyckades Alve få en hand på bollen och styra ut den till en resultatlös hörna.

Fem minuter in i andra halvlek hade Djurgården en bra kvitteringschans, när Mikael Dahlberg sköt från straffområdeskanten. Den gången fick Alvbåge hjälp med att få undan returen av vikarierande högerbacken Alejandro Bedoya.

Andra halvlek var annars en ganska oengagerande historia, där Djurgården hade en del boll och ÖSK föll oroväckande långt ner på egen planhalva, men där inte så mycket mer hände.

Sista Djurgårdschansen, även denna gång ett långskott, tillskrevs Jan Tauer, som fick på en riktig kanon som Alvbåge styrde undan vid sin högra stolprot. Fem minuter senare punkterades matchen definitivt när ÖSK kontrade genom Magnus Kihlberg. Kihlen hittade inhopparen Marcus Astwald som avancerade på högerkanten. Ett snett-inåt-bakåt-inspel hittade sedan Per Johansson, som bredsidade in bollen till 2-0. Det var Pers första allsvenska mål, och det kom alltså mot hans gamla klubb Djurgården.

Till matchens lirare utsågs Petter Gustafsson för Djurgården och Michael Almebäck för Örebro.