0-0 mot Örgryte på ett soligt Behrn Arena

På lördagseftermiddagen var det dags för återstart av Superettan efter några veckors sommaruppehåll och ÖSK tog emot Örgryte hemma på Behrn Arena. Efter en första halvlek utan riktigt heta målchanser (0-0) haglade det fina lägen i den andra, men bollen ville inte in i mål och det blev delad poäng 0-0.

Inför dagens match valde Järdler att plocka in Bergmark från start för att fylla luckan efter avstängde Valgeirsson, i övrigt samma manskap som inledde i senaste segermatchen mot Sundsvall. Hemvändande nyförvärvet Ahmed Yasin fanns med på bänken redo för inhopp. Matchen inleddes med ett tidigt superläge för gästerna efter att Sylisufaj snott åt sig bollen i straffområdet och passat snett inåt bakåt men i sista sekunden kunde Bergmark kasta sig och blocka skott mot det öppna målet. Några minuter senare var det ÖSKs tur att skapa en stor målchans. Ett inlägg från högerkanten nådde Holmberg på bortre stolpen som hårt uppvaktad nickade bollen tätt över. ÖSK spelade piggt under den inledande kvarten och var det spelförande laget. I den 16:e minuten stack Örgryte upp och Vindehall testade med ett hårt distansskott men Påhlsson räddade till hörna. Under mitten av första halvlek tog sig Örgryte mer och mer in i spelet men de farliga lägena uteblev. I den 36:e minuten kontrade ÖSK och till slut nådde bollen Holmberg som tog avslut strax utanför straffområdet men bollen susade tätt över ribban. Den första halvleken förblev mållös.

Andra halvlek inleddes i lågt tempo och inget av lagen fick till några offensiva situationer. Men i den 58:e minuten skapade ÖSK en målchans när Holmberg nickade från nära håll men Gustafsson i bortamålet gjorde en fin räddning. Några minuter senare testade Saeid ett avslut från snäv vinkel men bollen hamnade i burgaveln. Med halvtimmen kvar att spela var det dags för Ahmed Yasin att göra debut efter hemkomsten, även Shlimon byttes in för att erbjuda pigga ben i värmen. Efter bara någon minut på planen fick Yasin bollen i en snabb omställning och bröt in från vänsterkanten och sköt ett lågt hårt skott men målvakten gjorde en kanonräddning till hörna. På en hörna några minuter senare blev det riktigt farligt igen när McCue sköt men bollen räddades på mållinjen i en röra framför mål. Yasin fortsatte att skapa oro för gästerna och i den 72:a minuten gick det undan på vänsterkanten. Ahmed testade åter igen ett lågt avslut men en ny vass räddning och på returen kunde Holmberg sånär komma först men en försvarare hann kasta sig emellan och få undan bollen.

ÖSK tog över matchbilden totalt under de sista 25 minuterna. Yasin testade skott ännu en gång i den 77:e minuten, men Gustafsson fortsatte att storspela mellan stolparna. I den 83:e minuten fick näste inhoppare, Backman, ett kanonläge från nära håll men sköt stenhårt tätt utanför första stolpen. Några minuter senare kombinerade sig Holmberg och Yasin på ett strålande sätt fram till straffområdet och Ahmed fick ännu ett kanonläge men hans avslut gick tätt utanför bortre stolpen denna gång. ÖSK fick en sista chans på tilläggstid men Shlimons frispark hittade ingen adressat och bollen till inspark. Fler chanser blev det inte och matchen slutade med delad poäng 0-0.

På presskonferensen inledde gästernas tränare Anderas Holmberg med att ge sin syn av matchen. En match som präglas starkt av värmen, rätt långsamt tempo. Han tyckte att hans lag gjorde en helt okej första halvlek. I andra tog Örebro över mer men han berömde sitt lag som jobbade hårt matchen ut och fick med sig en poäng. ÖSKs Christian Järdler höll med Andreas om matchanalysen, en väldigt speciell match med tanke på värmen. Det blir ett lägre tempo automatiskt. Han tyckte att hans lag var något starkare sett över 90 minuter. Killarna gör ett stort jobb där ute, visar bra attityd och gör allt vi kan för att vinna idag. Det var nära dröminhopp av Yasin men det ville sig inte idag. Han var nöjd med den hållna nollan och berömde avslutningsvis lagets kämpainsats ännu en gång.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 28 juli kl. 15.00 borta mot Brage IK.

Resultat: 0-0 (0-0)
Mål: Inga.
Varningar: McCue, Dyrestam, Backman
Hörnor: 6-5
Byten ÖSK: Sebastian Crona ut – Lucas Shlimon in (61’), Peter Gwargis ut – Ahmed Yasin in (61’), Elias Barsoum ut – Victor Backman in (76’), Mohammed Saeid ut – Hamse Shagaxle in (76’), Niclas Bergmark ut – Theodor Hansemon in (90’).
Byten Örgryte: Anton Andreasson ut – Aydarus Abukar in (46’), Tobias Sana ut – Nicklas Bärkroth in (73’), Christoffer Styffe ut – Noah Christoffersson in (81’), Edi Sylisufaj ut – Abdolaye Faye in (81’), Charlie Vindehall ut – Erion Sadiku in (90’).
Domare: Fikret Buqa, Marcus Strandberg (ass.), Sam Seno (ass.) och Sajad Al-Hakim fjärde).