Talangtruppen: Oavgjort - igen

Det börjar alltmer se ut som en dålig vana. ÖSKs talanglag fick finna sig i ytterligare ett oavgjort resultat då Kungsör besökte Örebro.

Tidigt ledningsmål överraskade hemmalaget.

De cirka 200 åskådarna på Behrn Arenas norra läktare hade knappt hunnit bänka sig innan hemmalaget hamnat i underläge. Redan i den tredje minuten gav Kungsörs speciella målskytt Mattias Bergdahl sitt lag ledningen efter det att ÖSKs försvar blivit uppdyrkat av en snett-inåt-bakåt passning.

Gästernas tidiga mål verkar ha överraskat hemmalaget, som inte alls fick i gång något ordnat spel till att börja med. Under den första halvtimmen var spel och chanser jämnt fördelade med en viss fördel för Kungsör i chansavdelningen. Bland annat höll en ny snett-inåt-bakåt passnig på att ställa till det. Den gången gick dock skottet knappt över. För ÖSK var Adam Botvidsson närmast en kvittering, när han nickade en passning från Edvin Möller över.

Efter en halvtimme började sedan ÖSKs ungdomar att få ett visst grepp om händelseförloppet, vilket i alla fall resulterade i fyra hörnor under första halvlekens slutkvart. Men speciellt nära motståndermålet kom man ändå inte.

Edvin Möller ut inför andra halvlek.

Inför andra halvlek tog ÖSKs kreatör och laget främste målskytt Edvin Möller plats på läktaren och hans plats i anfallet övertogs av karlslundslånet Kalle Holmberg. Edvin fick kasta in handduken redan efter 45 minuter på grund av känningar i baksidan av ett lår.

Andra halvlek började på sätt och vis på samma sätt som den första. Mattias Bergdahl får efter tre minuter en bra möjlighet att göra mål, men rullar denna gång bollen utanför Peter Rosendals bortre. Sedan var det Adam Botvidsson tur att nicka över efter det att Kalle Holmberg mot alla odds grävt fram en boll vid kortlinjen.

Efter Bergdahls tidiga chans i andra halvlek blev det inte så värst mycket bevänt med anfallsfotbollen från Kungsörs sida. Laget fick främst ägna sig åt försvarsspel mot ett ÖSK, som till slut började få en viss ordning på anfallsmaskineriet. Men avsluten gick i allmänhet över eller utanför och hörnorna var som vanligt resultatlösa.

Många missade målchanser.

Det var nästan så att hemmapubliken börjat misströsta över lagets möjligheter att göra mål överhuvudtaget då Adam Botvidsson visade, att visst kunde man göra det. Efter sju sorger och ett antal missade målchanser kunde Adam utjämna efter att ha sprungit igenom Kungsörs förvarslinjer på en riktigt fin öppnande passning med Jonathan Ring som avsändare. Jonathan med sina fina passningsfötter fick spela centralt på mittfältet i Edvin Möllers frånvaro under den andra halvleken, medan Sebastian Scharnke tog hand om högerkanten och Adam flyttades över till den vänstra sidan.

Efter målet fortsatte ÖSK att pressa på för att få in ett vinstmål, men precisionen i avsluten var alltför dålig. Närmast att få sätta segermålet var nog Kalle Holmberg, som dock fick se sina skott gå över resp. anfallsförsök stoppas. För Kungsör, där de flesta vid det här laget såg rejält trötta ut, var anfallsförsöken få och inte speciellt spetsiga. Vid ett av dem sprang en av deras anfallare ihop med ÖSKs målvakt Peter Rosendal en bit utanför straffområdet. Resultatet blev en frispark för Kungsör, medan Rosen fick ett gult kort och något som i bästa fall är en rejäl lårkaka.  Efter ytterligare två resultatlösa hörnor (ett för vardera laget) blev det dags att skaka hand och tacka för god match även om nog bägge lagen tyckte att de egentligen förtjänat en trepoängare.

Zetterlund missnöjd.

ÖSKs tränare Lars Zetterlund var av naturliga skäl inte speciellt nöjd efter att ha sett sitt lag spela oavgjort för åttonde gången denna säsong. I första halvlek var vi inte ens trea på bollarna, tyckte Lasse. I andra blev det bättre, men det var ändå inte bra.

Bra insatser av ungdomarna By och Holmberg.

Plusvarianter i ÖSK var som vanligt Peter Rosendal i målet och lagkaptenen och högerbacken  Daniel Björnqvist. Som vänsterback gjorde den ännu bara 15 år gamle Axel By en ny bra insats efter en något trevande start. Jonathan Ring visade prov på sina tekniska färdigheter, då han kom in centralt i andra halvlek. Av de offensiva spelarna fick Adam Botvidsson till slut betalt i form av ett avslut i mål. Kalle Holmberg spelade för första gången en hel halvlek och visade prov på bra bollbehandling och spelförståelse.

Motståndarna från Kungsör ligger visserligen sist i tabellen, men de spelade inte som ett bottenlag. Jämfört med hur det såg ut i våras, då ÖSK vann borta med 3-1, är laget nu bättre organiserat och verkar försvarsmässigt betydligt säkrare.

För en bra domarinsats svarade Jonas Jonsson från Västerås.