Talangtruppen: Nya namn för Adolfsbergsmatchen

Förstora bilden

När ÖSKs talanglag möter Adolfsberg på Lugnet fredagkväll så blir det med en rätt omstuvad matchtrupp. Två nya namn förstärker truppen men i de bakre regionerna saknas flera av de vanliga namnen.

I den 14.e omgångens första match tar Adolfsbergs IK emot ÖSK Ungdom redan på fredag kväll. Kvällens värdar har hamnat i en besvärlig situation och befinner sig - med en uppskjuten Sköllerstamatch tillgodo på det övriga fältet (den spelas först den 25.8) - för tillfället under nedflyttningsstrecket. En poäng över strecket återfinns IFKarna från Örebro resp. Sunne - två lag som möts på lördagen. Poäng är därför en nödvändighet för hemmalaget om man inte skall riskera att blir frånåkta av lagen närmast över dem i tabellen.

Adolfsberg kan historiskt sett se tillbaka på en rätt gynnsam statistik i sina möten med ÖSK Ungdom. Sedan laget tog sig upp till trean har de två lagen mötts fem gånger. Två gånger har ÖSK vunnit, två matcher har slutat oavgjort och en gång har det blivit AIK-vinst. På Lugnet har ÖSK inte vunnit någon av de två matcher som spelats.

Laget, som tränas av Stig Pettersson, verkar i år framför allt ha haft svårigheter i den offensiva avdelningen. Femton mål har man åstadkomit så här långt, vilket till och med är två mindre än vad ÖSK Ungdom gjort. En annan anledning till tabellplaceringen är nog ett svagt hemmaspel. Hemma har man bara mäktat med att ta två poäng på fem försök - på bortaplan har man tagit tio.

ÖSK Ungdom.

Hos ÖSKs talanger kommer man att få lov att stuva om en hel del i laguppställnigen inför Adolfsbergsmatchen. Peter Rosendal, seriens bästa målvakt, drabbades av både en lårkaka och ett gult kort i lördagens match mot Kungsör. Lårkakan verkar överstånden, men det gula kortet, som var hans tredje, går det inte att göra något åt. Peter får alltså för en gångs skull vara åskådare och det blir den 17-årige målvaktstalangen Nils Carlsson som får dra på sig matchhandskarna.

I backlinjen blir det också ett eller annat nytt ansikte. Både Daniel Björnqvist och Gustav Källberg skadade sig då de tränade med A-truppen för några dagar sedan. När det gäller Gustav så finns det ett visst hopp om att han skall kunna spela, men för Dajje är det vila som gäller.

Men Lasse Z & Co. kan även glädja sig över två förstärkningar i spelartruppen. Både Gustaf Lundholm och Michael Jidsjö ansluter från A-truppen för att få välbehövlig matchtid efter sina långdragna skadeperioder.

Nominerad matchtrupp:

Adam Botvidsson, Axel By, Nils Carlsson (mv), Daniel Delgado, Kalle Holmberg, Michael Jidsjö, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Gustaf Lundholm, Edvin Möller, Jonathan Ring, Axel Svedberg (mv) 

Adolfsbergs IK - ÖSK Ungdom

Lugnets IP, 7 augusti kl 19:00

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908