Talangtruppen: Säker seger på Lugnet

ÖSK Ungdom hade inga större problem med att få med sig tre poäng hem efter besöket i Adolfsberg, även om hemmalaget bjöd på riktigt bra motstånd i andra halvlek.

ÖSKs talanglag kom till spel förstärkta med tre nya spelare från ÖSKs A-trupp. Alla tre gjorde sin första match efter kortare eller längre skadeuppehåll. Gustaf Lundholm kommer under höstsäsongen att fullt ut representera div 3-laget, medan Michael Jidsjös och James Frempongs närvaro har lånestatus. För alla tre är det primära syftet att få välbehövlig 

matchträning efter sina skador.

Tidigt ledningsmål.

Att det fanns nya offensiva kvaliteter i laget fick Adolfsberg erfara mer eller mindre på en gång. Redan i den 3:e matchminuten kunde ÖSK ta ledningen genom Michael Jidsjö. Han skjuter ett hårt skott i stolpen. James spelar tillbaka returen mot mål, där Micke är på rätt plats för att kunna ge ÖSK ledningen.Det tidiga baklängsmålet verkar ha haft en något chockartad inverkan på hemmalaget, som aldrig fick till något ordnat anfallsspel under första halvlek. ÖSK å andra sidan radade upp den ena möjligheten efter den andra, men det dröjde ändå ända fram till den 28:e minuten innan man kunde utöka sin ledning. Återigen var det Micke Jidsjö som höll sig framme. Den här gången på en djupledspassning  från Adam Botvidsson. Micke och Adolfsbergs målvakt når bollen samtidigt, kolliderar och rasar i backen. Bollen ligger fri och Micke är snabbast på fötterna igen och kan obehindrat rulla in kvällens andra mål.

Högre hemmapress i andra halvlek.

I andra halvlek är det ett mer beslutsamt hemmalag som kommer ut till spel. Med en betydligt högre press mot ÖSK skapar man ett positionsmässigt övertag, även om de skarpa avsluten mot ÖSKs målvaktsdebutant Nils Carlsson är få till antalet och inte heller speciellt välriktade. Nils får dock några tillfällen att visa vilken duktig målvakt han är på väg att bli.Spiken i Adolfsbergs kista denna kväll står två inhoppare för. Jonathan Ring spelar fram Kalle Holmberg, 16-årigt lån från Karlslund, och Kalle kan göra sitt första ÖSK-mål. Några minuter senare får Adolfsberg in ett tröstmål genom Diyar Kocedemir efter det att ÖSKs målman lämnats nästan helt utan stöd från sin backlinje.

Offensiva förstärkningar.

Kvällens förstärkningar på den offensiva sidan gav laget den tyngd som så ofta saknats denna säsong. Michael Jidsjö var enligt egen utsago ordentligt trött redan i första halvlek, något man inte lade märke till när han terroriserade hemmalagets backlinje och James Frempong var precis så svårfångad, som vi vant oss vid att se honom. James och Mickes inträde i laget  innebär också att spelare som Edvin Möller och Adam Botvidsson fick mer utrymme att operara på. Båda två var utmärkta idag och riktigt nära att komma med i målprotokollet. Inhopparen Kalle Holmberg har två matcher i rad varit mycket nära att göra ett mål - mot Adolfsberg blev det tredje gången gillt för den unge KIFaren, då han förvaltade Jonathan Rings passning på bästa möjliga sätt.

Stark backlinje.

I den delvis ommöblerade backlinjen hade Boris Lumbana tagit över både lårskadade Daniel Björnqvists lagkaptensbindel och ytterbacksplats. Boris liksom Axel By på den vänstra kanten såg tillsammans med det säkra mittbacksparet Gustaf Källberg och Simon Karlsson till, att Adolfsberg trots tidvis hård press i andra halvlek inte fick fick speciellt många avslutslägen. Nils Carlsson fick på grund av Peter Rosendals avstängning göra sin div 3-debut i ÖSKmålet. En uppgift som han skötte på bästa sätt.

Nöjd Zetterlund:

ÖSKs Lasse Zetterlund var efter matchen mycket nöjd med sitt lags insats. Idag skall alla ha beröm för bra spel, tyckte ÖSK-tränaren. I den första halvleken spelade vi väldigt bra. I den andra kom Adolfsberg ut och chansade lite mer med sin höga press. Det gav oss en del problem, men inte värre än att vi klarade av det på ett bra sätt.

Matchfakta: Adolfsbergs IK - ÖSK Ungdom 1-3 (0-2)

02. 0-1 Michael Jidsjö (James Frempong)

28. 0-2 Michael Jidsjö (Adam Botvidsson)

8

5. 0-3 Kalle Holmberg (Jonathan Ring)

88. 1-3 Diyar Kocdemir

Publik

: 275

 

Varningar (ÖSK):

Adam Botvidsson (hårt spel) Boris Lumbana (hårt spel)

Laguppställning:

Målvakt:

Nils Carlsson

Backar:

Boris Lumbana (k), Gustav Källberg, Simon Karlsson, Axel By

ittfält:

Adam Botvidsson, Gustaf Lundholm (70), Victor Lindkvist, James Frempong (46)

Anfall:

Edvin Möller (77), Michael Jidsjö

Ersättare:

Axel Svedberg (mv), Daniel Delgado, Kalle Holmberg (77), Christopher Kihlgård (46), Jonathan Ring (70)

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908