Talangtruppen: Höstpremiär på Behrn Arena

ÖSKs talanglag tar emot ett ommöblerat Kungsörs BK i höstsäsongens första hemmamatch.

Årets div 3-spel har nog inte riktigt blivit vad man hoppats på från Kungsörs sida. Förra året vann man överlägset sin div 4-serie. Återkomsten till trean har dock varit tung och efter 12 matcher inskränker sig poängskörden till ynka fem.

Truppförstärkningar i Kungsör.

Att något måste göras stod klart efter vårsäsongen och något innebar i detta fall en truppförstärkning. Tre brasilianska spelare med ett förflutet i Örebro Syrianska har anslutit till truppen som förstärkning i jakten på området ovanför nedflyttningsstrecket. Dit är det förvisso redan en bra bit eller 7 poäng för att vara exakt.

Bra höstspel trots förlust mot Karlstad BK.

Sommarresultaten ger möjligtvis en indikation på att man fått sitt lag på rätt köl igen. En träningsmatch mot IFK Eskilstuna (div 3) vanns med 3-0. Den första höstomgångens möte med tunga Karlstad BK slutade visserligen med förlust 4-2, men KBK höll oavgjort 2-2 ända fram till den 80:e matchminuten i en match som man tyckte var årets bästa för hemmalagets del.

 

Svårt med försvarsspelet.

Lagets akilleshäl i år har det svaga försvarsspelet varit. Kungsör snittar på tre insläppta mål per match, vilket innebär att lagets anfallare ställs inför en övermäktig uppgift när de skall försöka kompensera för försvarets brister. Den offensiva delen av Kungsörs spel är inte alls lika svagt som försvaret. Man står sig relativt väl i jämförelse med de flesta övriga lag i serien. Men 18 gjorda mål ligger laget faktiskt på sjätte plats i målgörarligan.

Kyosev i nyckelroll.

Som vanligt kommer laget till spel med en gammal ÖSK-bekant. Georgi Kyosev har i flera vändor spelat sommar- och höstfotboll med västmanlänningarna och det gör han även i år. För två år sedan då lagen senast möttes i seriespel spelade han mittback, men i år har han tagit rollen som central mittfältare, speluppbyggare och vice lagkapten. Två mål har det hittills blivit för hans del under årets kampanj.

ÖSK Ungdom.

ÖSKs talanglag hade en tuff match mot Rynninge förra veckan som slutade 1-1. Ett resultat som förmodligen inget av lagen var riktigt nöjda med, men som man hos ÖSK nog var minst missnöjd med. ÖSK fick då ytterligare ett tillfälle att demonstrera, att man för tillfället spelar seriens bästa försvarsspel. Rynninges press i andra halvlek var tidvis hård, men Peter Rosendal och hans lagkamrater i backlinjen stod emot riktigt bra. Hos Kungsör heter det främsta hotet anfallsmässigt Mattias Bergdahl, Köpings fd. storskytt, som verkar ha fått igång målproduktionen halvvägs in i serien. Dessutom vet man ju inte riktigt vad Kungsörs brassar kan ställa till med.

Bolin och Lindqvist saknas.

Jämfört med den trupp som ställdes mot Rynninge har Lasse Zetterlund tvingats till några ändringar. Mittbacksankaret Johan Bolin har råkat ut för en knäskada och är inte tillgänglig. Den första indikationen är att det rör sig om en lindrigare meniskskada, som kan hålla honom borta från spel några veckor. Viktor Lindqvist drog på sig sitt tredje gula kort mot Rynninge och saknas därför på grund av avstängning.

 

Nominerad spelartrupp:

Axel By, Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Nils Carlsson, Anel Coralic, Kalle Holmberg, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Boris Lumbana, Edvin Möller, Jonas Nilsson, Jonathan Ring, Peter Rosendal, Sebastian Scharnke.

 

ÖSK Ungdom - Kungsörs BK Behrn Arena, 1 augusti kl. 13:00

 

Fri entré för ÖSK Fotbolls guld- och silvermedlemmar.

 

Erik Forsberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908